Spitalele publice, inspectate de la 1 martie la capitolul curatenie

Spitalele publice din Romania vor fi controlate incepand cu 1 martie! Inspectorii sanitari vor urmari cu atentie nivelul de igiena din respectivele institutii.

“Aceste controale au ca scop impulsionarea managerilor de spitale pentru aplicarea corecta a prevederilor legilor sanitare si efectuarea unor activitati pentru care este nevoie in primul rand de respect pentru pacienti. 

Ministrul Sanatatii considera ca, indiferent de situatia sistemul sanitar romanesc, in prezent, nesatisfacator atat pentru pacienti, cadre medicale, cat si pentru autoritati, un standard elementar de curatenie si igiena trebuie asigurat de catre toti managerii unitatilor sanitare, fapt care ar demonstra respect atat fata de profesionistii din sistem cat si fata de pacienti”, se arata intr-un comunicat remis Mediafax, duminica, de MS.

Intr-o scrisoare adresata presedintilor de consilii judetene, ministrul Nicolaescu ii informeaza pe acestia in legatura cu “actiunea de anvergura” care va fi declansata la 1 martie “cu scopul ducerii la indeplinire a obiectivelor si actiunilor din cadrul programelor privind efectuarea curațeniei, dezinfecției, dezinsecției și deratizarii in spitale, precum și pentru asigurarea, in cantitați suficiente, a materialelor și produselor destinate acestor activitați”.

“In acest scop, va propun și, totodata, va adresez rugamintea de susține demersurile Ministerului Sanatații prin asigurarea colaborarii dintre structura de specialitate a Consiliului Județean și Direcția de Sanatate Publica din judet”, le transmite Nicolaescu presedintilor de CJ.