SCANDALUL de la SPITALUL FLOREASCA S-A INCHEIAT! MEDICII SI-AU RETRAS DEMISIILE

Mai multi medici de la SPITALUL FLOREASCA din Capitala, mai exact de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) si de la Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI), si-au depus DEMISIILE in cursul zilei de miercuri. Si colegii lor de departament au spus ca vor face acelasi lucru, ceea ce inseamna ca spitalul ar putea ramane fara asistenta de urgenta. Toate acestea din cauza managerului spitalului, SORIN PAUN.

UPDATE 4Criza de la Spitalul Floreasca din Bucuresti s-a incheiat, joi la pranz, cand medicii de la Unitatea Primiri Urgente (UPU) si-au retras demisiile, dupa ce au primit asigurari de la Ministerul Sanatatii ca problemele lor vor fi rezolvate.

UPDATE 3: Noi DEMISII s-au inregistrat, joi dimineata, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Floreasca, unde conflictul continua si dupa demisia managerului SORIN PAUN. Medicul Gabriela Bratosin a spus ca la acest moment sunt 22 de demisii ale medicilor (fata de 17 in ziua precedenta) si ca si ceilalti 9 doctori din UPU-SMURD au anuntat ca vor recurge la acest gest, insa nu sunt la spital pentru a-si scrie demisiile. De asemenea, si asistentii medicali au decis sa demisioneze, informeaza News.ro.

UPDATE 2: Tensiunea continua la SPITALUL FLOREASCA si joi, chiar si dupa demisia managerului SORIN PAUN, acuzat de medici ca se comporta abuziv si ca din cauza lui Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a ramas fara medicamente. Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD Bucuresti si seful UPU FLOREASCA, a declarat la Antena 3 ca plecarea lui SORIN PAUN de la conducere nu inseamna rezolvarea problemelor cu care se confrunta unitatea sa.

UPDATE 1: Managerul Spitalului Floreasca, SORIN PAUN, i-a prezentat, miercuri noapte, demisia ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu.
SORIN PAUN a fost acuzat de medici ca isi injura rezidentii in sala de operatii, dar si ca nu asigura la timp cele necesare bunei functionari a spitalului, medicii fiind astfel in situatia de a nu putea acorda ingrijirea necesara pacientilor. Din cauza acestuia, mai bine de jumatate dintre medicii de la primiri-urgente de la Floreasca si-au scris miercuri demisiile.

STIRE INITIALA

Purtatorul de cuvant al spitalului, medicul Bogdan Oprita, a confirmat pentru Ziare.com ca pana la aceasta ora si-au depus demisia 17 cadre medicale dintr-un total de 30. Dr. Oprita ne-a spus ca demisiile medicilor au ca motiv atitudinea noului manager si problemele legate de aprovizionare si reparatii ale echipamentelor de la UPU FLOREASCA. Totodata, el a spus ca a auzit ca si ceilalti medici de la UPU si SMURD FLOREASCA intentioneaza sa isi depuna demisiile.

Medicii de la UPU FLOREASCA au explicat, la postul de televiziune Digi 24, de ce ce au apelat la aceasta forma de protest extrem. Ei au dezvaluit ca managerul spitalului, pe langa faptul ca se poarta urat cu subordonatii, nu asigura medicamentele necesare la UPU, motiv pentru care pacientii au de suferit. Iar situatia persista de cateva luni. “Nu ne putem desfasura activitatea asa cum ne-am dori. Suntem supusi stresului si e vorba si de modul in care ni se adreseaza managerul. Reactia noastra de astazi este una pe care am vrut sa o avem de acum cateva luni, dar am asteptat sa se schimbe ceva. (Managerul SORIN PAUN– n.red.) nu semna referatele de achizitie la timp, asa ca am ramas fara medicamente, iar asta are un impact negativ asupra pacientilor, lucru pe care nu ni-l dorim”, a declarat un medic specialist.

Acesta a spus ca cei de la UPU FLOREASCA au facut mai multe sesizari cu privire la comportamentul si neprofesionalismul lui Sorin Pana, insa au fost ignorate. “Ni s-a spus ca hartiile sunt pierdute, nu se stie, nu se cunoaste, nu au ajuns”, a aratat medicul. Medicii spun ca de acum intra in preaviz pentru o perioada de doua saptamani, timp in care isi vor desfasura activitatea in conditii normale. Intre timp, isi vor cauta de munca la alte spitale. Se asteapta ca in cel mai scurt timp si medicii care nu s-au aflat miercuri in unitatea sanitara sa isi dea demisia. “Unii colegi isi desfasoara activitatea in cadrul SMURD, in elicopter, avion, nu au putut fi aici, dar isi vor da si ei demisia”, a spus un medic de la UPU FLOREASCA.

CITESTE SI: SCANDALOS! MEDICI ELECTROCUTATI IN SALA DE OPERATII A SPITALULUI COLTEA

Rugat de jurnalisti sa lamureasca ce se va intampla cu activitatea spitalului, acesta a raspuns: “Sa-l intrebati pe domnul manager, el este in masura sa spuna ce se va intampla cu acest spital”. “Am ajuns si la Ministerul Sanatatii, insa ni s-a spus ca nu este o problema atat de mare, dar eu cred ca este”, a continuat acesta. Un alt cadru medical a dezvaluit ca el si colegii sai au ajuns sa cumpere medicamente din banii lor, de la farmacie, pentru ca nu aveau cu ce sa trateze pacientii.

“Situatia persista de 2-3 luni. Initial am ramas noi fara medicamente, am cerut cu imprumut de la spital, a ramas si spitalul fara medicamente. Ulterior s-au gasit solutii, dar au aparut alte probleme. Dispar unele medicamente, apoi altele. S-au facut achizitii de aparaturi noi, care ulterior au fost retrase pe motiv ca nu avem nevoie de ele noi la UPU. Cumparam din banii nostri medicamente pe care le gasim la farmacie, restul nu se pot lua de la farmacie, cum ar fi sedative, motiv pentru care ne lipsesc”, a explicat medicul. Protestul extrem are loc in conditiile in care zilele acestea a aparut pe Internet o inregistrare audio in care managerul SORIN PAUN injura rezidentii in sala de operatie. PSORIN PAUN nu a putut fi contactat pentru a comenta scandalul de la SPITALUL FLOREASCA.

Sursa foto: realitatea