Spitalul “Foisor” din Bucuresti, extins cu un corp nou

Unul dintre corpurile noi care vor fi construite la Spitalul Clinic de Ortopedie si Traumatologie “Foisor” din Bucuresti a fost finalizat si dat in folosinta vineri, a anuntat Priamaria Capitalei.

“Corpul de spital pe care-l vizitam astazi a fost construit intr-un an de zile, cu tot cu finisaje si cu dotari. Este vorba despre saloane ultramoderne, demne de anii in care traim. Este unul din spitalele modernizate, cu toate utilitatile necesare unei unitati medicale de nivel european. Cred ca si romanii au dreptul sa beneficieze de un spital ultramodern, unde se practica interventii chirurgicale de inalta tehnicitate”, a declarat Sorin oprescu, primarul general al Capitalei.

In ceea ce priveste evolutia proiectului de extindere si modernizare a Spitalului “Foisor”, Oprescu a explicat ca in perioada urmatoare vor fi construite celelalte corpuri de cladire. “Prin constructiile noi se va mari capacitatea spitalului de la 119 paturi la 247 paturi, va creste numarul salilor de operatie – de la cinci la opt sali de operatie. In fapt, vorbim de dublarea numarului de operatii care se efectueaza anual  si prin crearea unor sali speciale de preanestezie, care permit o dinamizare a acestor interventii chirurgicale”, a mai spus Oprescu.

Citeste si: Bugetul Primariei Capitalei pe 2014 va fi supus votului joi. Vezi ce suma este alocata refacerii Patinoarului Flamaropol

De asemenea, primarul general al Capitalei a adaugat ca la Spitalul “Foisor” va fi creata o sectie ATI la standarde europene prin realizarea unui sistem modern de monitorizare a pacientilor si a subliniat ca se doreste ca asa sa arate toate cele 19 spitale aflate in administrarea municipalitatii bucurestene. “De cinci ani facem investitii in reabilitari si consolidari, in dotari, si asa cum vedeti construim doua spitale noi (Foisor si Gomoiu), si la acestea vom ridica si ambulatorii, cu fonduri europene”, a spus primarul general al Capitalei.

Ansamblul va fi alcatuit din corpul A, existent, si cinci cladiri. Corpul A va fi consolidat, restaurat si modernizat. Corpul A se va constitui drept un pilon de continuitate intre arhitectura traditionala si cea moderna, cat si un filon al traditiei actului medical in domeniul ortopediei.

Corpul B1, cel dat in folosinta vineri, a fost construit spre strada Pop de Basesti, are subsol si patru etaje si adaposteste spatii de spitalizare, statia centrala de producere gaze medicale, rezerva de butelii de oxigen, farmacie, laborator, vestiare personal cu grupuri sanitare si un bloc alimentar. Vor mai fi construite corpurile A1, B2, C si D.

Proiectantii au acordat o deosebita atentie integrarii obiectivului de investitii in contextual urban. Totodata, vor fi amenajati 1.137 metri patrati de spatii verzi. Valoarea investitiei este de 141,82 milioane lei.

Sursa foto: Primaria Municipiului Bucuresti