Spitalul Monza inaugureaza o sectie de chirurgie cardiovasculara pentru copii

Grupul italian Monza inaugureaza maine o sectie de chirurgie cardiovasculara in cadrul spitalului pe care il opereaza in Bucuresti si care a fost deschis in vara trecuta in urma unor investitii de 40 de milioane de euro.

”In Romania se nasc anual aproximativ 1.600 de copii cu malformatii cardiace, dintre care aproximativ 950 necesita o interventie chirurgicala. Insa, conform asociatiilor de pacienti, doar o parte din acesti copii beneficiaza de interventii chirurgicale, necesare pentru corectia malformatiilor cardiace congenitale”, se arata in invitatia adresata presei.

Spitalul Monza din Bucuresti face parte din grupul italian Policlinico di Monza, care opereaza 10 spitale private si care anual are afaceri de aproximativ 380 milioane de euro. Unitatea din Capitala se intinde pe o suprafata de 18.000 mp, avand noua etaje si 140 de paturi.

Spitalul a fost deschis pentru pacienti in iulie anul trecut, insa inaugurarea oficiala a fost facuta in ianuarie anul acesta. Unitatea este specializata pe zona cardiovasculara, insa ofera si servicii conexe.

sursa foto: b365.ro