SPITALUL Orasenesc Bicaz, REDESCHIS dupa patru ani

Spitalul Orasenesc Bicaz isi va relua marti activitatea depa patru ani de la inchidere, a anunutat printr-un comunicat de presa Ministerul Sanatatii.

“Este o reparatie morala pentru cei 54.000 de locuitori ai acestui oras care, pentru a beneficia de asistenta medicala erau nevoiti sa se deplaseze la alte unitati sanitare aflate la distante foarte mari, de 80 de kilometri. Am aprobat structura organizatorica a acestei unitati in vederea reluarii activitatii”, a declarat ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, care era asteptat sa participe la redeschiderea unitatii sanitare.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sanatatii a transmis Primariei Orasului Bicaz aprobarile necesare pentru reluarea si organizarea activitatii unitatii sanitare. Primaria va face demersurile necesare pentru incadrarea cu personal necesar, cu respectarea reglementarilor in vigoare. Unitatea beneficiaza deja de serviciile a 80 de cadre medicale.

Citeste si: Ministrul Sanatatii anunta REDESCHIDEREA spitalului din Sacele

Spitalul si dotarile acestuia au fost mentinute in conservare cu asigurarea pazei patrimoniului.

Spitalul Orasenesc Bicaz va avea 50 de paturi pentru spitalizare continua si 10 paturi pentru spitalizare de zi.

Unitatea sanitara va asigura servicii medicale de medicina interna, cardiologie, neurologie, obstetrica ginecologie, pediatrie, recuperare, medicina fizica si balneologie. In cadrul spitalului va functiona un compartiment de primiri urgente.

Spitalul va functiona imreuna cu Ambulatoriul integrat in care vor functiona cabinete de medicina interna, chirurgie generala, pediatrie, obsetrica-ginecologie, neurologie, ORL, oftalmologie si cardiologie.

“Asa cum am promis cetatenilor acestei tari avem datoria morala si ne-am asumat raspunderea de a repara ceea ce Guvenul Boc a reusit sa strice in sistemul sanitar”, a mai spus NICOLAE BANICIOIU, ministrul Sanatatii.

Sursa foto: radioiasi.ro