“Sportul Altfel”, pentru 2.000 de elevi

Un numar de 2.000 de elevi vor participa la evenimentul “Sportul Altfel”, care va avea loc pe data de 8 aprilie, intre orele 10.00 si 14.00, pe Stadionul National de Rugby “Arcul de Triumf” si care urmareste sa promoveze educatia sportiva in randul tinerei generatii.

Manifestarea este organizata de Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), alaturi de Cancelaria Primului Ministru, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar, federatiile de rugby, fotbal, scrima, tenis de camp, volei, atletism, lupte, handbal, judo, box si triatlon, Ministerul Educatiei Nationale, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Citeste si: Trei alpinisti vor sa devina cei mai tineri romani care urca pe Everest

“Scoala Altfel ii aduce an de an pentru o saptamana pe elevi spre activitati non-formale, urmarind determinarea unei coeziuni sociale in randul tinerilor si dezvoltarea plenara a acestora. Proiectul Sportul Altfel are ca obiectiv central educarea elevilor si tinerilor in sensul unei activitati constante de educatie fizica sportiva. Cei 2.000 de elevi se vor bucura de atelierele organizate de federatiile care s-au dedicat si implicat direct in desfasurarea evenimentului din 8 aprilie”, afirma repezentantii MTS.

Atelierele vor fi animate si de nume reprezentative ale sportului romanesc, iar initiatorii proiectului vor oferi tuturor materiale informationale. Deschiderea evenimentului va fi oficiata de Ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, care la final ii va premia pe elevi pentru participarea in cadrul activitatilor sportive.

Jandarmeria Romana va fi de asemenea prezenta alaturi de Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. Totodata, elevii vor fi insotiti, conform protocolului, de un profesor la zece copii.

Sursa foto: adevarul.ro