SPRIJIN FINANCIAR pentru FERMIERII din sectorul zootehnic

Guvernul a aprobat miercuri prin doua Hotarari alocarea unui SPRIJIN FINANCIAR de aproximativ 955 milioane de lei pentru crescatorii de animale, potrivit unui comunicat al institutiei.

Astfel, Executivul a decis ca suma de 680,023 milioane de lei sa fie destinata sprijinirii crescatorilor de bovine, pentru cererile de finantare depuse in cursul anului 2014. Suma reprezinta valoarea totala pentru ajutoarele nationale tranzitorii in sectorul zootehnic pentru specia bovine si se distribuie astfel: 130,710 milioane lei pentru schema decuplata de productie in sectorul lapte si 549,313 milioane lei pentru schema decuplata de productie in sectorul carne.

Citeste si: CATALIN PREDOIU: Nu putem face o AGRICULTURA PUTERNICA fara fermier puternic

SPRIJINUL FINANCIAR acordat prin acest act normativ se inscrie in limita a 80 la suta din pachetele financiare privind platile nationale directe complementare aferente anului 2013, astfel cum este autorizat de catre Comisia Europeana, respectiv 154,193 milioane de euro, conform sursei citate.

Tot miercuri, Guvernul a decis ca suma de 275,651 milioane lei sa fie destinata sprijinirii crescatorilor de ovine sau caprine, pentru cererile depuse in anul 2014. Fondurile alocate reprezinta valoarea totala pentru ajutoarele nationale tranzitorii in sectorul zootehnic pentru speciile ovine si caprine.

Citeste si: ALINA GORGHIU: Avem datoria sa construim o CLASA DE MIJLOC PUTERNICA in AGRICULTURA romaneasca

Alocarea financiara se inscrie in limita a 80 la suta din pachetele financiare privind platile nationale directe complementare aferente anului 2013, astfel cum este autorizat de catre Comisia Europeana, respectiv 62,502 milioane de euro.

Sumele alocate sub forma de SPRIJIN FINANCIAR crescatorilor de animale sunt asigurate de la bugetul de stat prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2015.