SPRIJIN pentru PERSOANELE FARA ADAPOST din Sectorul 4

Politia Locala Sector 4 a intensificat ritmul actiunilor intreprinse in scopul identificarii si sprijinirii PERSOANELOR FARA ADAPOST odata cu scaderea drastica a temperaturilor, au anuntat joi reprezentantii Primariei Sectorului 4.

In acest sens, inca din noaptea de 26 spre 27 noiembrie, echipaje mixte, formate din politisti locali si reprezentanti ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4, s-au aflat in teren, in locatii cunoscute ca fiind frecventate de oamenii strazii. 

Citeste si: NINSOARE IN CAPITALA: Peste 1.100 de solicitari la Ambulanta in ultimele 24 de ore

Astfel, pe raza Sectorului 4 au fost identificate zece persoane fara adapost, cinci dintre acestea refuzand pe propria raspundere sa le fie acordat sprijinul. Celelalte cinci au fost conduse la Centrul Medico-Social “Sf. Andrei”, unde li s-a acordat asistenta medicala si au servit o masa calda, urmand ca in perioada urmatoare sa le fie analizata situatia locativa.

Citeste si: PROGNOZA METEO pentru LUNI si MARTI, in tara si in Capitala

“Actiunile de acest tip vor continua pe toata perioada sezonului rece. In paralel, in contextul inregistrarii unor scaderi dramatice a temperaturilor, vom desfasura actiuni in cadrul celor sase puncte de prim ajutor de pe raza Sectorului 4, amenajate in containere. Astfel, ca si in anii precedenti, cu aportul voluntarilor Crucii Rosii Sector 4 si al asistentilor sociali, va fi distribuit ceai cald populatiei si va fi acordat primul ajutor celor care vor avea de suferit in urma instalarii gerului. Asadar, oamenii strazii vor putea fi adapostiti in incinta containerelor, unde se vor putea incalzi si hidrata, pana la preluarea acestora de catre personalul specializat din cadrul DGASPC Sector 4. In acelasi context, adresez un apel locuitorilor Sectorului 4 ca, in situatia in care identifica persoane fara adapost, sa se adreseze autoritatii locale Sector 4, apeland gratuit 0800. 030.444, daca este vorba despre copii, si 0800.030.445, daca este vorba despre adulti. De asemenea, intentionam sa organizam, in cadrul celor sase puncte de prim ajutor amenajate in containere, o campanie umanitara, destinata colectarii de imbracaminte si incaltaminte de sezon pentru cei care traiesc sub cerul liber, neavand sansa de a avea un camin”, a declarat Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4.

Sursa foto: exxpressdebanat.ro