Sprijin puternic din partea SUA pentru Republica Moldova

Asistentul pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a exprimat duminica, in cadrul intrevederilor avute la Chisinau, sprijinul pentru Republica Moldova si parcursul european al acesteia.

Victoria Nuland a dat asigurari, in cadrul intrevederii cu presedintele Nicolae Timofti, ca SUA raman angajate plenar in sustinerea aspiratiilor Republicii Moldova de a deveni un stat prosper si democratic in cadrul unei Europe unite, potrivit agerpres.ro.

Victoria Nuland l-a informat pe presedintele Timofti ca SUA au in vedere sa intensifice programele de dezvoltare destinate diferitelor domenii din Republica Moldova, potrivit unui comunicat al administratiei prezidentiale de la Chisinau. Totodata, ea a adaugat ca relatiile dintre Republica Moldova si Statele Unite ale Americii sunt in prezent ‘mai puternice ca oricand’.

Cei doi oficiali au discutat pe larg despre criza politica din regiune si eforturile pe care le intreprinde comunitatea internationala pentru detensionarea situatiei create. Nicolae Timofti si Victoria Nuland au facut un schimb de pareri despre evolutiile din regiunea transnistreana si eficienta formatului de negocieri 5+2.

Victoria Nuland a discutat si cu premierul Iurie Leanca despre relatiile bilaterale, sprijinul american in efortul de modernizare a Republicii Moldova, reglementarea transnistreana si evolutiile regionale, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Citeste si: Ministrul Titus Corlatean, in vizita in Republica Moldova

Leanca a mentionat ca vizita Victoriei Nuland se inscrie perfect in Dialogul Strategic dintre SUA si Republica Moldova, pe care l-a lansat la inceputul lunii martie, la Washington, impreuna cu secretarul de stat american, John Kerry.

Partile au abordat si aspecte ce vizeaza asistenta din partea guvernului american pentru proiecte de modernizare, inclusiv pentru a face frontiera Republicii Moldova mai transparenta si mai eficienta.   

Asistentul pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a fost insotita in vizita sa in Republica Moldova de adjunctul asistentului secretarului Apararii al SUA, Evelyn Farkas, si de directorul pentru politici, planificare si parteneriat in cadrul Comandamentului Fortelor SUA din Europa, generalul-maior Randy Kee.

Sura foto: adevarul.ro