SPUNE-MI cat porti la LABA….PICIORULUI ca sa-ti spun cat esti de DOTAT si alte MITURI despre SEX

Informatii despre sex se gasesc, astazi, oriunde. Aflam lucruri noi din simple discutii cu prietenii, de la televizor sau de pe internet, din carti, din ziare si asa mai departe. De unele ne convingem din experienta. Totusi, cate dintre aceste informatii sunt cu adevarat reale si cate sunt doar mituri?

Marimea depinde de numarul de la pantofi

Multi oameni au impresia ca marimea penisului unui barbat poate fi determinata dintr-o privire aruncata picioarelor, mainilor sau nasului acestuia. In mod interesant, marimea picioarelor are legatura cu marimea penisului.  Gena Hox joaca un rol important in dezvoltarea degetelor de la maini si de la picioare, dar si in dezvoltarea penisului si clitorisului. Cu toate acestea, un studiu canadian realizat in 1963 a demonstrat ca exista o legatura destul de firava intre marimea picioarelor si marimea penisului, care consta doar in faptul ca ambele dimensiuni sunt determinate de gena Hox.

Sexul te ajuta sa slabesti

Suna plauzibil, dar aceasta teorie nu functioneaza decat daca faci sex mult mai des si esti mult mai activ in timpul actului decat este oricare alta persoana obisnuita.

Barbatii se gandesc la sex la fiecare 7 secunde

Daca ai impresia ca barbatii se gandesc la sex la fiecare sapte secunde, te inseli. Asta ar insemna ca se gandesc la sex de cate ori respira. Intr-adevar, studiile efectuate pana in prezent au demonstrat ca barbatii se gandesc la sex mai des decat femeile, insa nu o fac – potrivit unor calcule simple – de 6.000 de ori pe zi. 

Scoicile au efecte afrodisiace

Dintotdeauna, oamenii au crezut ca anumite mancaruri influenteaza dorintele sexuale. Scoicile au capatat aceasta faima de cand mitologia greaca a „plantat” ideea ca Afrodita, zeita dragostei, a iesit dintr-o scoica. In ciuda povestilor grecesti, niciun studiu nu a demonstrat ca aceasta teorie este adevarata. Scoicile contin  in mare parte apa, cativa carbohidrati si mult zinc, ceea ce influenteaza sanatatea spermei, insa nu contin nicio substanta care ar putea influenta dorintele sexuale. Pe de alta parte, ciocolata pare a avea o influenta asupra scaderea tensiunii si imbunatatirea circulatiei, efecte ce pot influenta pozitiv felul in care functioneaza organele masculine – ar putea ajuta un barbat sa aiba mai repede erectie. Totusi, niciun studiu nu demonstreaza ca ciocolata are legatura cu cheful de a face sex.

Sexul te omora de inima

Exista persoane cu probleme cardiace care se tem ca sexul ar putea fi periculos, in cazul lor. Un studiu al inimii numit „Framingham” a demonstrat ca, pentru barbatii care nu fumeaza si au diabet, sansa sa se intample astfel este una la un milion. 

Pilulele anticonceptionale ingrasa

Toate medicamentele au efecte adverse, dar cel conform caruia pastilele anticonceptionale ingrasa este un mit. Lucrurile nu au stat, totusi, dintotdeuna asa: cand a fost creata, pilula continea mult estrogen si cantitati mari de progestin, o varianta sintetica a progesteronului, insa la momentul actual, aceasta contine niveluri mult mai scazute de hormoni.

Sexul inainte de sport nu este recomandat

Atletilor li se spune ca nu ar trebui sa faca sex cu o noapte inainte de o competitive importanta, pentru ca isi vor pierde din putere, nu se vor mai putea concentra si nu vor mai avea suficient testosteron in corp cat sa fie agresivi. De fapt, stiinta demonstreaza ca atletii ar putea da randament mai bine daca fac sex. In cadrul unui studiu s-a demonstrat ca barbatii care au facut sex cu o seara inaintea unui eveniment sportiv aveau in corp un nivel mult mai mare de testosteron decat cei care nu au intretinut raporturi sexuale. De asemenea, studiul a demonstrate ca sexul nu are impact asupra puterii mushiclor, timpului de reactie sau flexibilitatii sportivului.

Sursa text: adevarul.ro