SRI: 7 straini, afiliati ideilor AL-QAEDA si Gruparii STAT ISLAMIC, au fost declarati INDEZIRABILI

SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII, SRI, ROMANCA, EXPULZARE, ITALIA, ATENTIE, 2014, PROPAGANDA ISLAMISTA, GRUPAREA ISIS, ISIS, TERORISTI

SRI anunta ca, saptamana aceasta, sapte cetateni straini, dintre care sase afiliati ideologiilor radicale promovate de Gruparea Stat Islamic si Al-Qaeda, au fost declarati indezirabili, dupa ce au desfasurat activitati cu impact asupra intereselor nationale. 

In contextul masurilor specifice intreprinse de catre Serviciul Roman de Informatii, prin sentinta nr. 933 din 02.04.2015, Curtea de Apel Bucuresti a dispus declararea ca persoana indezirabila in Romania a unui cetatean tunisian, pentru o perioada de 10 ani. Urmare a monitorizarii si a complexului de masuri derulate de catre SRI incepand din anul 2013, s-a stabilit ca cetateanul tunisian, aflat in Romania in calitate de student, desfasura activitati care, potrivit legii, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale”, a anuntat, vineri, SRI.

CITESTE SI: MACEL IN KENYA: Cel putin 147 de STUDENTI au fost OMORATI si 80 RANITI in campusul unei universitati. UPDATE

Potrivit comunicatului, cetateanul tunisian a parcurs “un proces accelerat de radicalizare, ca urmare a influentei unor conationali cu optiuni ideologice extremiste si prin accesarea sistematica in mediul online a unor materiale de propaganda in favoarea unor entitati teroriste sau lideri ai acestora”.

CITESTE SI: YEMEN: AL QAIDA a atacat o INCHISOARE si a eliberat peste 300 de detinuti. 7 oameni au MURIT in confruntari

Acesta a dezvoltat o atitudine de “sustinere deschisa” fata de o grupare terorista, afisandu-se in public cu insemnele organizatiei, manifestand inclusiv dorinta de a deveni martir pentru cauza organizatiei mentionate.