SRI a facut publice date despre MASURILE de PREVENIRE a unor ATACURI TERORISTE

Potrivit Serviciul Roman de Informatii (SRI), in acest moment, 9 mii de persoane sunt date in consemn la frontiera, la solicitarea SRI. Masura a fost luata si pe baza unor informatii primite de la servicii secrete partenere. Pe aeroportul Henri Coanda, numai in ultima luna au fost interogate 80 de persoane, din ratiuni de securitate – un numar de trei ori mai mare decat intr-o luna obisnuita.

Cresterea a fost inregistrata pe fondul atentatelor de la Paris. In acelasi timp, aproape 150 de cetateni au primit, anul acesta, interdictia de a intra in Romania, iar 9 au fost expulzati prin decizia Curtii de Apel Bucuresti. Acestia din urma erau suspectati de legaturi cu organizatii teroriste.

CITESTE SI: BUGET 2016: COMISIILE AU APROBAT BUGETELE SERVICIILOR SPECIALE. CATI BANI PRIMESC SRI, SIE, SPP SI STS

STRATEGIA de INFORMATII a SRI 2015 – 2019

„Joi, 10 decembrie 2015, Serviciului Roman de Informatii (SRI) a prezentat, in cadrul sedintei CSAT, Strategia de informatii a SRI 2015 – 2019, document care seteaza coordonatele operationale ale Serviciului pentru urmatoarea perioada. Intr-o logica a continuitatii, obiectivele strategice ale SRI au fost stabilite concordant intereselor si obiectivelor nationale de securitate, asa cum sunt definite de Strategia Nationala de Aparare a Tarii.

 Ca orientari strategice, SRI isi propune sa continue, consolideze si rafineze procesele demarate in etapele anterioare, orientand, integrand si optimizand eforturile in vederea indeplinirii misiunilor sale strategice si atingerii obiectivelor asumate.

 Accentul este plasat pe orientarea procesului de intelligence catre folosul direct al cetatenilor si disponibilitatea sporita pentru transparenta.

CITESTE SI: SRI: NOUA CETATENI STRAINI, SUSPECTATI DE ACTIUNI DE TERORISM, AU FOST DECLARATI INDEZIRABILI

 Misiunea Serviciului se va axa in continuare pe o activitate intensa in vederea contracararii amenintarilor la adresa securitatii nationale asociate terorismului, coruptiei cu relevanta pentru planul securitatii nationale, luptei impotriva crimei organizate si gestionarii riscurilor la adresa securitatii economice.

 Noul document programatic ia in consideratie paradigma modificata a mediului de securitate, caracterizat de complexitate, asimetrie, dinamism si impredictibilitate, in cadrul caruia incertitudinea este accentuata si de actiunile unor entitati ostile care isi proiecteaza interesele prin intermediul unor strategii de tip hibrid. Strategia anticipeaza, de asemenea, faptul ca pe termen scurt si mediu evolutia actualelor caracteristici ale status quo-ului securitar va fi influentata de o serie de tendinte majore precum accelerarea dezvoltarii tehnologice, accentuarea provocarilor demografice, migratia ilegala, cresterea fragilitatii economiei regionale si mondiale sau intensificarea competitiei pentru resurse”, se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul SRI.

Sursa foto: tvr