SRI: Adeptii ISIS declarati INDEZIRABILI in Romania erau STUDENTI

Cei doi CETATENI TUNISIENI adepti ai organizatiei STATUL ISLAMIC (SI/ISIS) ce au fost declarati INDEZIRABILI de Curtea de Apel Bucuresti erau studenti in Romania. Potrivit purtatorului de cuvant al Serviciului Roman de Informatii (SRI), Sorin Sava, acestia erau sub atentia SRI inca din 2014, informeaza Agerpres.

”Cei doi erau in atentia Serviciului incepand din anul 2014 si se aflau in Romania in calitate de studenti. Urmare a implicarii in activitati care potrivit legii constituie RISCURI SI AMENINTARI LA ADRESA SECURITATII NATIONALE, la propunerea SRI, Curtea de Apel Bucuresti a dispus declararea ca persoane indezirabile a doi cetateni straini pentru o perioada de 10 ani. Cei doi erau ADEPTI AI ORGANIZATIEI ASA-ZISULUI STAT ISLAMIC/DAESH si desfasurau pe teritoriul Romaniei intense ACTIVITATI DE PROPAGANDA EXTREMISTE. Ei au actionat asupra mai multor cetateni de aceeasi religie in vederea radicalizarii pe linia ideologiei organizatiei teroriste si coagularii unui grup de adepti ai entitatii teroriste”, a aratat Sorin Sava.

CITESTE SI: Doi tunisieni indezirabili in Romania pentru ca faceau PROPAGANDA ISIS

Tunisienii au fost declarati indezirabili pe o perioada de 10 ani si au fost luati in custodie publica de catre Inspectoratul General pentru Imigrari in vederea indepartarii de pe teritoriul national.

“Masurile investigative derulate de SRI in planul realizarii securitatii nationale au condus la identificarea celor doi cetateni straini cu activitati pe linia propagandei cu caracter extremist in favoarea organizatiei teroriste Daesh / Statul Islamic. De asemenea, acestia au actionat in vederea coagularii si radicalizarii unui grup de persoane adepte ale entitatii teroriste mentionate”, a informat SRI.