SRI: George Maior a discutat cu John Sawers despre prevenirea terorismului si securitatea cibernetica

Directorul SRI, George Maior, s-a intalnit, joi, cu seful Serviciului de Informatii Externe al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord – MI6, John Sawers, cu care a discutat despre combaterea terorismului, contracararea amenintarilor transfrontaliere si securitatea cibernetica.

“Domnul George Cristian Maior, directorul Serviciului Roman de Informatii, impreuna cu reprezentanti ai conducerii Serviciului au avut o intrevedere cu Sir John Sawers, seful Serviciului de Informatii Externe al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord – MI6, in cursul zilei de joi, 30 ianuarie 2014”, se arata intr-un comunicat al SRI.

Citeste si: Adresa de email a sefului SRI, sparta de hackerul Guccifer

Cei doi au discutat despre prevenirea si combaterea terorismului, contracararea amenintarilor transfrontaliere, securitatea cibernetica, pregatirea si instruirea personalului.

“In cadrul acestei intalniri, cei doi sefi ai serviciilor de informatii au abordat teme de interes comun in formatul parteneriatului bilateral si au facut aprecieri asupra cooperarii deosebite in diverse domenii, precum: prevenirea si combaterea terorismului, contracararea amenintarilor transfrontaliere, securitatea cibernetica, pregatirea si instruirea personalului. De asemenea, au fost abordate diverse aspecte comune cu privire la evolutii regionale si globale cu potential impact asupra starii de securitate a celor doua state si a spatiului euroatlantic”, se mai arata in comunicat.