SRI organizeaza licitatie pentru achizitionarea de echipamente IT

SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII, SRI, ROMANCA, EXPULZARE, ITALIA, ATENTIE, 2014, PROPAGANDA ISLAMISTA, GRUPAREA ISIS, ISIS, TERORISTI

Serviciul Roman de Informatii (SRI) va organiza, in martie, o licitatie pentru achizitionarea de echipamente IT necesare realizarii unui sistem informatic care va permite interoperabilitatea bazelor de datele ale principalelor institutii ale statului, contract estimat la 70 milioane de lei (cu TVA).

Termenul limita pentru depunerea ofertelor va expira la 16 martie, ora 10.00, doua ore mai tarziu urmand sa fie deschise, conform anuntului de participare publicat de Unitatea Militara 0929 Bucuresti pe www.e-licitatie.ro.

Contractul prespune achizitionarea de pachete software si sisteme informatice, rutere de retea, servere, diverse servicii de dezvoltare de software si sisteme informatice, precum si servicii de formare profesionala si simulare in domeniul echipamentelor de securitate.

Citeste si: COMISIA SRI va audia conducerea INTERIMARA a Serviciului si ii va multumi oficial lui MAIOR

Finantarea contractului, a carui durata va fi de 7 luni de la data atribuirii, va fi asigurata din fonduri externe nerambursabile, se precizeaza in anuntul de partticipare.

SRI a mai derulat, incepand cu ianuarie 2014, un numar de 12 licitatii care au vizat achizitionarea de echipamente si servicii de instruire pentru realizarea unui sistem national de protectie a infrastructurilor IT&C de interes national impotriva amenintarilor provenite din spatiul cibernetic, finatarea fiind asigurata din fonduri externe nerambursabile.

Valoarea totala estimata a contractelor s-a ridicat la aproximativ 140 milioane de lei, cu TVA.