SRI: Romanca EXPULZATA din Italia se afla in atentia Serviciului din 2014 pentru legaturi cu ISIS

SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII, SRI, ROMANCA, EXPULZARE, ITALIA, ATENTIE, 2014, PROPAGANDA ISLAMISTA, GRUPAREA ISIS, ISIS, TERORISTI

Serviciul Roman de Informatii o avea pe romanca expulzata din Italia in atentie inca din 2014, pentru activitati de propaganda islamista si legaturi cu gruparea ISIS, a declarat purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, informeaza Mediafax. 

“Romanca a fost expulzata din Italia pentru legaturi cu adepti ai organizatiei teroriste Daesh (ISIS – n.r.). Aceasta a intrat in atentia SRI la inceputul anului 2014, ca urmare a activitatilor de propaganda islamista cu continut extremist derulate in mediul virtual. Noi am adoptat la acea vreme masuri corespunzatoare de monitorizare”, a declarat purtatorul de cuvant al SRI.

Potrivit acestuia, tot in 2014, SRI a cooperat cu autoritatile din Italia in acest caz, ancheta ducand la expulzarea romancei. Revenita in tara, Sorin Sava a precizat ca impotriva femeii vor fi dispuse “masuri specifice pentru asemenea situatii, de catre autoritatile competente”.

CITESTE SI: ITALIA: O romanca suspectata de legaturi cu medii islamiste a fost arestata la revenirea din Tunisia

O romanca suspectata de legaturi cu medii islamiste a fost extradata de autoritatile italiene, dupa ce a fost arestata preventiv in orasul italian Genova, la revenirea din Tunisia.

Tanara este suspectata de legaturi cu medii islamiste, astfel ca Ministerul italian de Interne a emis un ordin pentru extradarea sa din Italia. Romanca, gasita vinovata in trecut de trafic de droguri, a fost in Tunisia cu sotul ei, care este cetatean tunisian. Ea revenise in Italia pentru ca locuia in regiunea italiana Trentino Alto Adige (nord-est).

Sursa foto nasul TV