SSUB: Studentilor li s-a INGRADIT dreptul la vot

Societatea Studentilor Universitatii din Bucuresti (SSUB) reclama printr-un comunicat de presa ca studentilor li s-a INGRADIT dreptul la vot prin neamplasarea unei sectii in campusul Grozavesti, precum si prin lipsa formularelor tipizate de la sectiile din apropierea caminelor.        

Potrivit SSUB, in urma campaniilor de constientizare in privinta participarii la alegeri, un numar mare de studenti si-au facut simtita prezenta la scrutinul de duminica, insa exercitarea dreptului de vot a acestora nu a fost facilitata de Universitatea din Bucuresti, neexistand o sectie de votare in campusul Grozavesti. “Lipsa formularelor tipizate pentru declaratii pe propria raspundere necesare votului pe liste suplimentare la sectiile din apropierea campusului si actele de identitate ale studentilor care au solicitat viza de flotant si nu au fost eliberate pana in ziua alegerilor reprezinta o alta ingradire a dreptului de vot”, mai spun cei de la SSUB.

Citeste si: ALEGERI DIASPORA: Studentii din strainatate cer sanctionarea VINOVATILOR

SSUB da vina pe “nepasarea Universitatii din Bucuresti in ceea ce priveste haosul creat din cauza lipsei sectiilor de votare in incinta campusului Grozavesti”.

“Chiar daca in urma cu putin timp studentii se aratau consternati de neregulile din Universitatea din Bucuresti, depunand  plangeri penale membrilor acesteia si organizand miscari de protest, nu s-au luat nici de aceasta data masurile necesare pentru facilitarea dreptului de vot al studentilor din campusului Grozavesti. In campus, nu a fost amplasata nicio sectie de votare pentru cei aproximativ 2.000 de studenti cazati aici. Cu toate ca studentii aveau posibilitatea sa voteze in orice sectie de votare, nu li s-a permis sa voteze in sectiile de votare din jurul campusurilor universitare  pentru ca nu mai aveau formulare tipizate pentru declaratii pe propria raspundere necesare votului pe liste suplimentare”, se mai arata in text.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Probleme la ASE, zeci de studenti nu pot vota

SSUB reclama si retinerea de catre administratorii de camin din Complexul Grozavesti-Regie a  actelor de identitate ale studentilor care au solicitat viza de flotant. Potrivit SSUB, acestea nu le-au fost eliberate studentilor pana in ziua alegerilor, motivandu-li-se  ca procedura este una greoaie din cauza numarului foarte mare de solicitari. Cei mai multi dintre studentii carora le-au fost oprite abuziv actele de identitate au incercat pe toate caile sa isi recupereze documentele, mai spune sursa citata.

“In loc sa incerce sa faciliteze amplasarea unei sectii de vot in campusul din Grozavesti, cei din conducerea Universitatii din Bucuresti se ocupa de alte lucruri. Spre exemplu, anumiti profesori din cadrul Universitatii din Bucuresti sunt preocupati de a face campanie electorala pentru diversi candidati. Nu mai vorbim de lipsa de interes fata de problemele studentilor si neregulile ce au loc in cadrul Universitatii din Bucuresti”, a declarat George Velcea, presedintele SSUB.

Sursa foto: romaniatv.net