Staff-ul tehnic al FCSB, decimat de COVID-19. Roș-albaștrii sunt în pericol să piardă meciul din Europa League

Membrii staff-ului lui FCSB au primit marţi rezultatele testelor COVID şi, din păcate, mai multe dintre ele sunt pozitive, informează Antena Sport.

Update 2: FCSB trebuie să se supună protocolului existent în Serbia, unde UEFA nu poate impune reguli peste ale autorităților locale. Astfel, este foarte posibil ca autoritățile sârbe să considere că la FCSB există un focar de coronavirus și că echipa poate răspândi virusul după ce intră în țara lor, astfel că pot decide să o retesteze pe FCSB.

Protocolul UEFA spune că rezultatul testelor trebuie să vină, maximum, cu 6 ore înainte de meci. Dar și faptul că o echipă trebuie să aibă cel puțin 13 jucători valizi, inclusiv un portar, pentru a putea disputa o partidă.

În ediția în curs a cupelor europene, UEFA s-a văzut nevoită să acorde victoria la „masa verde” în două cazuri. Și să elimine din competiție două formații care n-au putut intra pe teren din cauza legilor din țările în care trebuiau să joace.

1.Slovan Bratislava

Trebuia să joace în august, în deplasare, în Insulele Feroe, cu Klaksvik. La sosirea în Feroe, un singur test a ieșit pozitiv, cel al fizioterapeutului. Restul au fost negativi, însă autoritățile din Feroe au decis să carantineze întreaga echipă.

UEFA n-a putut interveni și i-a mai dat o șansă lui Slovan: a amânat jocul cu două zile. Degeaba, fiindcă meciul nu s-a putut disputa nici atunci, iar UEFA a decis joc pierdut pentru Slovan.

La întoarcerea la Bratislava, Slovan a făcut teste de sânge fizioterapeutului și n-au ieșit anticorpi, deci testul lui fusese fals pozitiv. „Știm că nu se mai poate schimba hotărârea UEFA, dar am vrut ca adevărul să fie cunoscut. Ni s-a făcut o mare nedreptate. Suntem dezamăgiți” a fost poziția clubului.

2.FC Pristina

Echipa din Kosovo s-a testat înainte de a pleca în Gibraltar, unde avea meci cu Lincoln Red, și toate testele au fost negative. După ce au ajuns, cei din Gibraltar, conform legislației, au solicitat retestare, iar câteva persoane, printre care și jucători, au ieșit pozitiv, motiv pentru care toată echipa a fost nevoită să se carantineze.

UEFA a amânat jocul cu 4 zile, pentru a-i permite lui Pristina să aducă alți jucători din cadrul clubului, ceea ce s-a și întâmplat, doar că și printre ei au fost teste pozitive.  Meciul nu s-a mai putut juca și Pristina a pierdut cu 0-3, scrie Gazeta Sporturilor.

Update: “FCSB anunță că, în urma testării COVID-19 efectuate luni de către SYNLAB Romania, partener UEFA, înaintea partidei cu FK TSC Backa Topola, din preliminariile UEFA Europa League, au fost înregistrate 7 rezultate pozitive.

Este vorba despre jucătorul Andrei Miron și mai mulți membri ai staff-ului: Anton Petrea (Antrenor principal), Thomas Neubert (Preparator fizic), Horea Codorean (Preparator fizic), Sorin Cristof (Kinetoterapeut), Bogdan Stoica (Analist video) și Marius Ianuli (Team Manager). Aceștia au fost izolați conform reglementărilor aflate în vigoare și nu prezintă simptome”, precizează FCSB pe pagina oficială de Facebook.

Știre inițială

Este vorba, printre alții, de antrenorul principal Toni Petrea şi preparatorul fizic Thomas Neubert, la care se adaugă şi jucătorul Andrei Miron. Conform ultimelor informaţii ale sursei citate, la meciul din turul doi preliminar al Europa League cu Backa Topola, pe bancă va sta Mihai Pintilii. Însă deoarece Mihai Pintilii nu are deocamdată licenţă PRO, la echipă, pentru acest joc, ar putea reveni Bogdan Vintilă.

FCSB va pleca, în această seară, în Serbia pentru duelul cu Backa Topola din turul II preliminar al Europa League care va avea loc joi, 17 septembrie, de la ora 22:00.

În altă ordine de idei, partida dintre FCSB şi Backa Topola, formaţie din campionatul Serbiei finanţată de guvernul Ungariei, va fi televizată în România doar de Look Plus.

Sursa foto: sport