STAGII DE PRACTICA in institutii publice pentru tinerii cu studii in strainatate

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) a anuntat lansarea celei de-a doua editii a proiectului “SMART Internships” prin care tinerii cu studii in alte tari pot face STAGII DE PRACTICA in vacanta de vara in institutii publice din tara.

Astfel, tinerii cu experienta academica internationala vor putea face STAGII DE PRACTICA in urmatoarele institutii publice: Administratia Prezidentiala, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Tineretului si Sportului, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Institutul European din Romania & Centrul Europe Direct Bucuresti.

Citeste si: Tinerii care doresc sa studieze in alte tari, sprijiniti de STUDENTII romani din STRAINATATE

“Specificul «SMART Internships» este expunerea la cel mai inalt nivel in cadrul institutiilor gazda — cel decizional — si activitatea de impact a stagiarilor pe durata activitatii lor. Cu ocazia primei editii au fost oferite saisprezece stagii in cinci institutii publice: Ministerul Economiei — Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul Tineretului si Sportului si Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii”, afirma reprezentantii LSRS.

Citeste si: ANOSR: Statutul Studentului nu se aplica in toate universitatile, la doi ani de la aprobarea sa

Stagiile “SMART” vor fi derulate in perioada vacantei universitare si vor avea o durata de una pana la trei luni, cu posibilitatea prelungirii. Studentii si proaspat absolventii cu experienta internationala de studii care doresc sa desfasoare astfel de stagii vor completa un formular online si vor trimite prin e-mail la adresa haiacasa@proiecte.lsrs.ro un CV actualizat (in limba engleza sau romana) si o scrisoare de motivatie in limba romana sau engleza, de aproximativ 500 de cuvinte, cu diacritice, pana la data de 25 mai. Anuntarea candidaturilor castigatoare va avea loc in data de 15 iunie.

Sursa foto: realitatea.net