Stan Mustata a cerut CSM sa-i admita pensionarea

Judecatorul STAN MUSTATA a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa-i admita pensionarea, deoarece indeplineste criteriile de varsta. Cererea a fost depusa pe 10 mai si daca ii va fi admisa solicitarea, el va avea o pensie de 10.000 de lei.

Solicitarea vine in contextul in care STAN MUSTATA a fost suspendat din magistratura de CSM dupa ce instanta suprema a decis definitiv, saptamana trecuta ca acesta sa ramana in arest preventiv.

Citeste si: STAN MUSTATA, intentii clare ca dorea sa scape de DOSARUL Voiculescu

Presa a publicat mai multe fragmente din referatul procurorilor din care reiesea ca Stan Mustata, membru in completul care judeca dosarul ICA in care Dan Voiculescu a fost condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare, era gata sa il achite pe acesta.

Stan Mustata este trimis in judecata alaturi de alti patru inculpati, intr-un dosar de coruptie, fiind acuzat de luare de mita si trafic de influenta.

Citeste si: JUDECATORUL STAN MUSTATA, TRIMIS IN JUDECATA

Procurorii DNA il acuza pe magistratul de la Curtea de Apel Bucuresti ca, prin intermediul unei retele din care facea parte si o grefiera, racola clienti carora le cerea mita pentru a le rezolva favorabil procesele. Printre acestia se afla Mihai Stoica si Dan Voiculescu.