NOREL POPESCU, judecatorul baronului PSD Adrian Duicu, ales membru in CSM

NOREL POPESCU, sfatuitorul baronului PSD Adrian Duicu, arestat preventiv pentru coruptie, a fost ales, joi, membru in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). 

Judecatorul NOREL POPESCU a fost ales membru in CSM dupa demisia lui Adrian Toni Neacsu. 

Dupa centralizarea voturilor de la tribunalele din tara, NOREL POPESCU era favorit, iar dupa votul de la Tribunalul Bucuresti, s-a stabilit ca acesta este castigator. De precizat ca NOREL POPESCU este interimar in CSM inca de cand Adrian Toni Neacsu a demisionat, in ianuarie 2014. 

POPESCU a castigat in fata contracandidatului sau, Dragos Popoiag, cu o diferenta de 11 voturi, in conditiile in care membrii biroului electoral au anulat 12 voturi.

Citeste si: Adrian Duicu ramane in arest pentru inca 30 de zile

Biroul electoral al CSM a acceptat candidatura judecatorului NOREL POPESCU, presedintele al Tribunalului Mehedinti, chiar daca in decizia de arestare a baronului PSD Adrian Duicu se motiveaza: “Judecatorul (Norel Popescu – n.n.) ii dadea consultatiile dorite inculpatului Duicu Ioan Adrian cu privire la problema sa, dedusa judecatii si aflata pe rolul Curtii de Apel Craiova, si ii dadea asigurari ca nu exista nici o incompatibilitate in ceea ce il priveste pe presedintele CJ “.

Magistratul care a decis arestarea baronului Duicu a mai mentionat: “Consultatiile s-au dovedit a fi de calitate , judecatorul (Norel Popescu-nn) ANTICIPAND cu EXACTITATE solutia care a si fost pronuntata in dosarul inculpatului”. Solutia pronuntata de instanta craioveana a fost: anularea raportului ANI prin care se stabilea starea de incompatibilitate a presedintelui CJ si al PSD Mehedinti, acum arestat preventiv, scriu cei de la Romania Libera.

Cea mai agresiva sustinere a lui Norel Popescu pentru a fi ales in CSM , afisata ca principal document pe pagina de internet a consiliului, este a Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), unde magistratul este vicepresedinte, iar presedinte de onoare este Viorica Costiniu, sotia fostului sef de sectie de la instanta suprema, Florin Costiniu, condamnat definitiv pentru coruptie alaturi de senatorul PSD Catalin Voicu, mai noteaza sursa citata.

Citeste si: ADRIAN DUICU, aflat in arest pentru fapte de coruptie, a fost suspendat de la conducerea CJ Mehedinti

La alegerile de astazi au mai candidat: Natalia Roman, presedinta a Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (nu am gasit nici un manifest al UNJR pe pagina CSM pentru sustinerea candidatei!), Constantin Dragos Popoiag (vicepresedintele Tribunalului Dambovita – fara nici o sustinere pe pagina CSM) si Dorin Danci, judecator la Tribunalul Maramures ( tot fara sustinere pe pagina CSM). Unde este echidistanta CSM, garantul independentei …?!

Foto: Adevarul