STAN MUSTATA va fi judecat in stare de AREST. Magistratii i-au respins cererea de eliberare. UPDATE

CSM ii cere lui Klaus Iohannis sa-l elibereze din functie pe judecatorul Stan Mustata

UPDATE: 15.25: JUDECATORUL STAN MUSTATA,  fost magistrat al Curtii de Apel Bucuresti, nu a reusit sa ii convinga pe fostii sai colegi sa ii permita sa fie judecat in LIBERTATE sau in stare de AREST la DOMICILIU. Astfel MUSTATA va ramane in spatele gratiilor pe tot parcursul procesului.

STAN MUSTATA, judecatorul de la Curtea de Apel Bucuresti ARESTAT preventiv pentru luare de MITA se va prezenta, vineri, fata fostilor sai colegi pentru a-i convinge sa-i permita sa fie judecat in libertate, informeaza postul Realitatea Tv.

STAN MUSTATA spera ca magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti sa dea curs solicitarii sale si sa-i permita eliberarea din ARESTUL preventiv sub control judiciar sau sa fie pus sub AREST la DOMICILIU.

STAN MUSTATA se afla  in stare de arest preventiv fiind acuzat de sase infractiuni deluare de MITA. Potrivit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), magistratul STAN MUSTATA este pus sub observatie inca din anul 2005.

Citeste si: Judecatorul STAN MUSTATA ramane in arest, a decis ICCJ

La nivelul fostului PNA se stia inca din 2005 ca judecatorul STAN MUSTATA cerea intre 5.000 si 7.000 de euro de la persoane vizate in dosarele penale pe care le judeca, iar in 2008 o colega a magistratului s-a plans de atitudinea lui.

Conform surselor citate, la nivelul fostului Parchet National Anticoruptie (PNA), au existat din 2005 informatii potrivit carora STAN MUSTATA  le cerea “cate 5.000-7.000 de euro” celor pe care ii judeca, pentru aplicarea unor decizii mai blande.

Potrivit anchetatorilor, in 2013, STAN MUSTATA, Ion Boraciu si Florian Alexandru au constituit un grup infractional organizat, gruparea fiind sprijinita de grefiera Mariana Curea, in scopul savarsirii unor infractiuni de CORUPTIE JUDICIARA, urmarind obtinerea de beneficii materiale.

Citeste si: CSM l-a suspendat pe judecatorul STAN MUSTATA din magistratura 

In data de 30 aprilie, judecatorul STAN MUSTATA si grefiera Mariana Curea, de la Curtea de Apel Bucuresti, au fost arestati pentru 30 de zile in dosarul de MITA in schimbul unor solutii favorabile in dosare, potrivit unei decizii luate de aceasta instanta la propunerea procurorilor DNA.

Sursa foto: realitatea.net