Standard & Poor’s a coborat ratingul Rusiei la categoria “BB+”

RUSIA, MOSCOVA, LISTA, PERSONALITATI POLITICE, EUROPA, INTERDICTIE, INTRARE, TERITORIUL RUSIEI, MARK RUTTE, RASPUNS, SANCTIUNI EUROPENE, ANEXARE, CRIMEEA, CONFLICT, UCRAINA, PESOANE DEZIRABILE

Agentia Standard & Poor’s a degradat, luni, cu un grad ratingul Rusiei la “BB+”, in categoria speculativa, informeaza agentia France Press. S&P nu exclude o noua degradare si si-a justificat decizia invocand deteriorarea flexibilitatii monetare a Federatiei Ruse, precum si a perspectivelor de crestere.

Ministrul rus al Economiei, Alexei Uliukaiev, anticipa  recent probabilitatea “destul de mare” de reducere a ratingului Rusiei.

Trecerea in categoria “speculativa” va indeparta in mod automat datoriile rusesti din portofoliile unor investitori si risca sa accelereze fugile masive de capital provocate de criza ucraineana.

Citeste si: Google a fost amendat in Rusia pentru ca a afisat reclama pentru clinici care efectueaza avorturi

La sfarsitul lunii decembrie, Uliukaiev afirma ca daca amenintarea cu reducerea ratingului este pusa in practica vor exista “consecinte materiale” pentru Moscova, care s-ar putea trezi constransa sa ramburseze anticipat pana la 30 de miliarde de dolari din datoria sa.