Standard&Poor’s a reconfirmat RATING-ul aferent DATORIEI GUVERNAMENTALE a Romaniei pe termen lung si scurt

Agentia de rating Standard&Poor’s a reconfirmat RATING-ul aferent DATORIEI GUVERNAMENTALE a Romaniei pe termen lung si scurt in valuta si in moneda locala, la BBB-/A-3, cu perspectiva stabila, a anuntat vineri printr-un comunicat de presa Ministerul Finantelor Publice.

Conform agentiei, mentinerea RATING-ului Romaniei se datoreaza in primul rand asteptarilor pozitive privind cresterea economica in medie de 2,7% in perioada 2014-2017, continuarii procesului de consolidare fiscala si scaderii gradului de indatorare externa a Romaniei.

Citeste si: Agentia Fitch a CONFIRMAT ratingurile Primariei Capitalei

Totodata, agentia considera ca in anul 2014 Romania isi va indeplini tinta de deficit bugetar de 2,2 la suta din PIB, iar nivelul datoriei publice va continua sa se mentina sub 40 la suta in urmatorii trei ani.

In ceea priveste riscurile potentiale generate de situatia geopolitica actuala, agentia considera ca acestea sunt reduse, avand in vedere nivelul scazut al relatiilor de natura economica si comerciala ale Romaniei cu Rusia si Ucraina.

Citeste si: Romania, inclusa in INDICELE GLOBAL de obligatiuni al JP MORGAN

Continuarea procesului de consolidare fiscala, a reformelor finantelor publice si a restructurarii intreprinderilor de stat in perioada urmatoare ar putea conduce la actiuni de imbunatatire a RATING-ului acordat Romaniei de catre Standard&Poor’s, se mai arata in comunicat.