STARE DE ALERTA in randul operatorilor de DESZAPEZIRE din Capitala

Primaria Capitalei a stabilit, impreuna cu toti factorii responsabili din cadrul institutiei, principalele masuri pentru aceasta perioada, avand in vedere avertizarea de cod galben emisa de meteorologi pentru Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa al municipalitatii.

Potrivit sursei citate, odata cu instituirea codului galben pentru Bucuresti, incepand cu ora 16.00, operatorii de DESZAPEZIRE din toate sectoarele Capitalei sunt in STARE DE ALERTA, parcul de utilaje este pregatit, iar utilajele de deszapezire sunt pozitionate in puncte fixe, urmand ca, pe parcursul noptii, daca va fi necesar, sa fie aplicate tratamente preventive cu materiale antiderapante in pante, rampe, poduri si pasaje, dar si pe bulevardele principale.

Citeste si: Aproximativ 90 de UTILAJE sunt PREGATITE sa intervina pentru DESZAPEZIRE in Sectorul 1

Totodata, inspectorii Directiei de Control din cadrul Primariei Capitalei vor fi in teren pentru verificarea actiunilor operatorilor de deszapezire.

Pentru deszapezire sunt pregatite un numar de 407 utilaje. Astfel, in Sectorul 1 sunt 68 utilaje, in Sectorul 2 – 120, in Sectorul 3 – 59, In Sectorul 4 – 54, in Sector 5 – 37, iar in Sectorul 6 – 69 utilaje.

De asemenea, s-a transmis catre ALPAB si catre ADP-urile de sector sa fie pregatiti de interventii pe timpul noptii, sa ia masuri in cazul in care, din cauza vantului, se rup crengi, copaci etc.

Totodata, Primaria Capitalei, prin Directia Generala de Asistentia Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB) si Politia Locala, continua actiunile de identificare si adapostire a oamenilor strazii, astfel incat acestia sa fie cazati in cele trei adaposturi ale municipalitatii.

In prezent, in cele trei centre sociale ale DGASMB sunt cazate 208 persoane. In total, DGASMB dispune de o capacitate de cazare de 1.100 de locuri.

Citeste si: GABRIEL OPREA: Peste 14.800 de angajati ai MAI au fost MOBILIZATI in urma AVERTIZARILOR METEO

Pentru orice sesizare privind persoanele fara adapost precum si pentru urgente RADET, ENEL, Apa Nova, Adminstratia Strazilor etc., Primaria Capitalei a pus la dispozitia cetatenilor numarul de telefon gratuity 0.800.800.868, disponibil 24 de ore din 24.

Sursa foto: bucurestifm.ro