STARE DE URGENTA IN BULGARIA: Peste 800 de localitati fara ELECTRICITATE din cauza NINSORILOR abundente

Ministrul bulgar de interne demisionar, Veselin Vucikov, a declarat ca abundentele caderi de zapada incepute vineri in Bulgaria au continuat sambata si duminica, lasand peste 800 de localitati din intreaga tara fara energie electrica si impunand decretarea starii de urgenta in regiunile Smolian si Kurdjali,  informeaza Agerpres. 

Situatia este deosebit de dificila in Muntii Rodopi, unde multe drumuri sunt impracticabile, telecomunicatiile sunt puternic perturbate si alimentarea cu apa si energie electrica a fost intrerupta sau se face cu dificultate.

CITESTE SI: ITALIA: 2 PERSOANE AU MURIT DIN CAUZA RAFALELOR PUTERNICE DE VANT SI PLOILOR ABUNDENTE

Ministerul Apararii a anuntat ca militarii au ajutat la deblocarea cailor de acces in Smolian, precum si la transportul catre spitale al unor persoane care aveau nevoie de dializa. Totodata, s-a actionat pentru salvarea si aprovizionarea unor turisti aflati in zona.

Pe de alta parte, se inregistreaza cresteri ale debitelor unor rauri, a informat Ministerul Mediului și Apelor. De exemplu, la Elhovo, raul Tundja este destul de aproape de cota maxima si, conform prognozelor, nivelul va creste in continuare, astfel incat acest oras va fi partial inundat pentru a treia oara in ultimele cateva luni.