Starea Civila Sector 6: Mai multi bebelusi in primele 8 luni ale anului 2013 fata de anul trecut

Potrivit documentelor inregistrate la Starea Civila Sector 6, in primele opt luni ale anului 2013 au fost oficiate 1.548 de casatorii, au fost pronuntate 215 divorturi, au fost inscrise 2.390 de nasteri si au fost eliberate 1.462 certificate de deces.

Comparativ cu aceeasi perioadă a anului 2012, cand au fost inregistrate 1.400 de casatorii, numarul celor care au spus „DA” in fata ofiterului de Stare Civila a crescut simtitor in acest an. Si la capitolul “nasteri”, numarul bebelusilor declarati in primele opt luni din 2013 este mai mare, in raport cu cel de anul trecut. De remarcat ca, in acest an, foarte multi parinti au preferat pentru copiii lor nume traditionale romanesti, mai ales in situatiile in care data nasterii bebelusilor a coincis cu o sarbatoare religioasa.

S-a renuntat la prenume ca Alfonso, Rafael, Armando, imprumutate din telenovele si preferate de parintii bebelusilor nascuti in anii anteriori. In acest an, numarul celor care au decis divortul pe cale administrativa a scazut in raport cu cel din aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa foto: sfatulparintilor.ro