Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat, marți seară, la sfârșitul ședinței CNSU că starea de alertă va fi prelungită în România pentru următoarele 30 de zile.

„S-a clarificat aspectul indicilor. Datele de la Evidența Populației sunt luate în calcul. După cum ați putut vedea, și la nivel european se prevede un trend ascendent. Raportăm aici creșterea numărului de cazuri în Alba, Bacău, Timiș, București, Prahova, Iași. Astăzi la CNSU s-a luat decizia prelungirii stării de alertă cu 30 de zile”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

”Unde incidența este sub 3 la mie, purtarea măștii este obligatorie în zonele aglomerate. Când incidența depășește 3 la mie, purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile deschise. În privința teatrelor, cinematografelor și a restaurantelor, când incidența este sub 1,5 la mie vor funcționa la capacitate de 50%, iar între 1,5 la mie și 3 la mie, vor funcționa la 30% și până la ora 23.00. Peste 3 la mie activitatea va fi sistată”, a declarat, la rândul său, Raed Arafat.

Sursa foto: realitatea