Start oficial in cursa pe presedintia PNL: BUSOI si ORBAN si-au depus CANDIDATURILE! DECLARATII

Cristian Busoi si Ludovic Orban isi vor depune, in cursul zilei de luni, motiunile cu care vor candida la postul de presedinte al PNL la Congresul din 17 iunie. Catalin Predoiu, primul care si-a anuntat intentia de a candida la sefia liberalilor, a renuntat saptamana trecuta la candidatura, informeaza News.ro.

UPDATE 2: Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, si-a depus astazi candidatura la sefia partidului. El a declarat ca PNL are nevoie de schimbare si de directie. Busoi si-a depus motiunea cu care candideaza la functia de presedinte al PNL, intitulata “PNL – partidul viitorului. Pentru o Romanie dreapta, echilibrata si puternica!”

„Acum este cel mai important moment prin care trece PNL. PNL are nevoie de schimbare, de directie, si acesta este lucrul cel mai important care se va intampla in 17 iunie, dincolo de alegerea unei echipe. Cred ca trebuie sa iesim din cutie, sa deschidem ferestrele si sa ne uitam spre electorat. Daca PNL nu se schimba, atunci nu va invinge PSD. Fara sa recuperam electoratul pe care l-am pierdut, nu vom putea invinge PSD. Principalul nostru mesaj trebuie sa fie catre acesti oameni si mai putin catre interiorul partidului. Ca membru PNL, am dovedit intotdeauna seriozitate si atasament. Voi purta aceasta campanie mergand catre toti membrii de partid. Am un proiect despre viitorul PNL, am o viziune si despre asta voi vorbi cu colegii mei in urmatoarele 30 de zile. In primul rand, trebuie sa facem o schimbare de mesaj. Tema principala a PNL trebuie sa fie economia si fiscalitatea. Trebuie sa facem o schimbare de focalizare catre nucleul partidului”, a precizat Cristian Busoi.

In prezentarea sa, Busoi a declarat ca “PNL are nevoie de schimbare, de directie”, precizand ca acum PSD se plaseaza la un scor 35-40% iar PNL la 20%.  “Fara cei 15 – 20% care l-au votat pe Iohannis, care au iesit sa protesteze impotriva PSD si a lui Liviu Dragnea, nu vom putea sa castigam”, a spus Cristian Busoi.

El a pledat si pentru “o schimbare de mesaj – justitia trebuie sa ramana o tema importanta in lupta cu PSD dar tema prioritara trebuie sa fie economia si fiscalitatea.” Busoi a transmis presei nu doar motiunea ci si lista celor 100 de sustinatori, printre care fostul presedinte Crin Antonescu, europarlamentarii Teodor Stolojan, Daniel Buda, Ramona Manescu, Mihai Turcanu si Adina Valean sau Nicolae Robu, primarul orasului Timisoara. Pe lista de sustinatori se regasesc si cativa dintre “greii” PNL, precum Marian Petrache, Teodor Atanasiu si Dan Motreanu, dar si parlamentari ca Eugen Nicolaescu sau Mugur Cozmanciuc. 

UPDATE 1: Ludovic Orban si-a depus luni motiunea cu care candideaza la functia de presedinte al PNL, intitulata “PNL – Forta Dreptei”, la sediul partidului din Aleea Modrogan, lansadu-si astfel oficial candidatura. Orban si-a sustinut discursul in curtea sediului avand in spate cateva zeci de membri PNL care il sustin, printre care fosti si actuali parlamentari dar si lideri de filiale, precum Ilie Bolojan sau Mircea Hava, cei care au stat chiar langa el la prezentarea candidaturii. 

Orban a vorbit despre faptul ca are alaturi “o echipa de oameni puternici, care au reusit in competitiile electorale, oameni care fac cinste PNL.

“Nu-mi place sa vb despre mine dar simt nevoia sa spun cateva cuvinte despre mine Sunt un om credincios, imi iubesc familia, imi iubesc tara, sunt un liberal pana in maduva oaselor. Niciodata nu am fugit de pe campul de lupta. Sunt un om de echipa. Proiectul nostru este de a construi un PNL care sa aiba forta de a castiga toatele alegerile de acum incolo. Ne luptam, pentur drepturile si libertatile individuale. Suntem hotarati sa castigam presedinta PNL, nu pentru noi, nu pentru PNL. PNL a fost prezent, a facut ceea ce trebuie de fiecare data cand Romania a avut nevoie. Suntem pregatiti sa dam acel PNL pe care Romania il asteapta. Romania are nevoie de PNL astazi mai mult ca oricand” a spus Orban. 

STIRE INITIALA

Viitorul presedinte al PNL va fi ales de catre 5.000 de delegati la congresul din 17 iunie, care va avea loc la Romexpo in Bucuresti. Primul care va sosi, insotit de o parte dintre sustinatori, la sediul central al PNL din Aleea Modrogan nr. 1 pentru a depune motiunea de candidatura este Ludovic Orban, la ora 11.00, urmat de catre Cristian Busoi, la ora 15.00. Termenul de depunere al candidaturilor pentru functia de presedinte este 16 mai.

Europarlamentarul Cristian Busoi, presedintele organizatiei din Bucuresti, si-a anuntat public intentia de a candida pe 5 mai. “Am decis sa imi anunt candidatura pentru functia de presedinte al PNL la Congresul care va avea loc in data de 17 iunie. O fac cu toata responsabilitatea si cu toata dorinta de a schimba lucrurile in bine. Zi de zi vedem cum tot mai multi politicieni aleg sa priveasca in trecut lasand Romania fara viitor. PNL este la rascruce. Vrem sa fim partidul care poate construi Romaniei un viitor sau alegem sa ajungem partidul care va vorbi despre trecut cu nostalgie”, a declarat atunci Cristian Busoi.

Conducerea aleasa a PNL Bucuresti (alaturi de noii presedinti ai organizatiilor de sector) si-a aratat, martea trecuta, printr-o serie de declaratii si postari publice, sustinerea pentru Cristian Busoi pentru functia de presedinte al PNL.

In aceeasi zi, Ludovic Orban a anuntat, la finalul intalnirii cu cei care il sustin in cursa pentru sefia partidului, ca 24 de lideri de organizatii judetene au semnat pentru motiunea sa, mai multi parlamentari, opt primari de municipii resedinta de judet si trei presedinti de consilii judetene.

Orban a afirmat ca, daca va ajunge presedinte al PNL, din echipa sa de conducere vor face parte inclusiv contracandidatii sai, daca vor dori, sau sustinatori ai contracandidatilor si, de asemenea, a promis ca nu isi va ataca competitorii in cursa pentru sefia partidului.

Sursa foto: realitatea