STAT ISLAMIC a INCHIS barajul de la RAMADI, amenintand zona cu o PENURIE de APA

Gruparea jihadista STAT ISLAMIC a INCHIS toate vanele BARAJULUI de la RAMADI, de pe Eufrat, intrerupand APROVIZIONARE cu APA a zonelor din estul provinciei Anbar, a declarat marti consilierul pentru securitate al guvernatorului din Anbar, generalul Abdulaziz Khalaf al-Tarmuz, pentru agentia turca de presa Anadolu.

Potrivit sursei citate, Statul Islamic a preluat controlul asupra BARAJULUI de la RAMADI, oras situat la vest de Bagdad, ceea ce a antrenat o scadere a nivelului apelor fluviului Eufrat si a provocat o intrerupere a APROVIZIONARII cu APA a regiunilor Khaldiyah si Habbaniyah, la est de RAMADI, doua dintre putinele regiuni controlate de guvernul irakian in provincia Anbar.

CITESTE SI: ALERTA! STAT ISLAMIC, un pas de a CONTROLA total SIRIA. Urmeaza IORDANIA 

‘Prin blocarea APROVIZIONARII cu APA a acestor zone, STAT ISLAMIC incearca sa ucida populatia din Khaldiyah si Habbaniyah lasand-o fara apa sau o forteaza sa fuga din aceste regiuni’, spune generalul Al-Tarmuz, avertizand asupra pericolului unui exod al populatiei din zona. El a facut apel la lansarea unei operatiuni militare in vederea preluarii controlului asupra barajului sau a unui atac aerian care sa deschida o vana pentru a permite apei sa curga.

Aoun Dhiyab, expert irakian in probleme hidraulice, a estimat ca obiectivul STAT ISLAMIC este de a reduce nivelul apelor pentru a profita de ele in operatiunile sale militare. Atunci cand nivelul apei se va reduce, aceasta le va permite sa se deplaseze de la Ramadi la Khaldiyah si apoi spre alte sectoare, spune el.

CITESTE SI: ALERTA LA HOLLYWOOD: BRAD PITT, ANGELINA JOLIE si KIM KARDASHIAN, tinte pentru ISIS 

Desi a pierdut un numar mare de zone pe care le controla anul trecut in provinciile Diyala (est), Ninive si Salah ad Din (nord), STAT ISLAMIC continua sa detina controlul asupra mai multor localitati din provincia irakiana Anbar, dupa ofensiva din 2014.

Sursa foto: bbc.co.uk