STAT ISLAMIC a preluat controlul TOTAL asupra orasului antic PALMIRA

Gruparea jihadista STAT ISLAMIC (SI) controleaza in totalitate orasul antic PALMIRA, in desertul sirian, potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului, informeaza joi AFP.

Potrivit Reuters, combatantii SI controleaza BAZA MILITARA AERIANA din PALMIRA si sediul serviciilor de informatii. De la izbucnirea luptelor, miercuri, au fost ucisi cel putin 100 de luptatori proguvernamentali.

CITESTE SI: Comandant al Gruparii STAT ISLAMIC, ucis intr-un raid al TRUPELOR AMERCANE in SIRIA 

‘Luptatorii gruparii SI se afla in toate zonele din Tadmor (numele arab al PALMIREI), inclusiv in apropiere de situl arheologic’ care se situeaza in sud-vestul orasului, a afirmat, pentru AFP, Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.

Organizatia neguvernamentala OSDO a anuntat pentru agentia de presa franceza ca trupele regimului sirian s-au retras de pe toate pozitiile pe care le controlau in orasul PALMIRA si la periferia acestuia.

CITESTE SI: MILITANTI ai Gruparii STAT ISLAMIC au EXECUTAT cinci JURNALISTI libieni 

Potrivit Reuters, combatantii STAT ISLAMIC controleaza aeroportul militar din oras, sediul serviciilor de informatii si inchisoarea, pe care jihadistii din gruparea SI le-au cucerit in timpul noptii.

De la izbucnirea luptelor, miercuri, au fost ucisi cel putin 100 de luptatori proguvernamentali. Potrivit declaratiilor lui Rahman, nu exista deocamdata informatii potrivit carora jihadistii ar fi distrus artefacte din orasul antic.

Sursa foto: bbc.co.uk