STAT ISLAMIC a recucerit orasul sirian AIN ISSA, la 50 de km de RAQQA

Luptatori jihadisti ai STAT ISLAMIC (SI) au RECUCERIT de la fortele kurde orasul AIN ISSA, situat la 50 km nord de RAQQA, bastion al gruparii jihadiste, supus in ultimele zile unor intense lovituri aeriene ale armatei americane, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, potrivit agentiilor Reuters si DPA.

STAT ISLAMIC pare sa fi declansat o ofensiva majora in regiune, preluand controlul total asupra orasului AIN ISSA si zonei inconjuratoare, a declarat Rami Abdel Rahman, seful Observatorului.

CITESTE SI: STAT ISLAMIC a difuzat o inregistrare video cu o EXECUTIE in MASA in orasul sirian PALMIRA 

In urma cu doua saptamani, la 23 iunie, zona fusese cucerita de militiile kurde YPG (Unitatile de protectie a poporului), in cadrul ofensivei in care a mai fost capturat Tel Abyad, la granita cu Turcia.

Potrivit unor oficiali americani, loviturile aeriene de la sfarsitul saptamanii trecute asupra orasului RAQQA au fost printre cele mai intense de pana acum impotriva STAT ISLAMIC in SIRIA.

CITESTE SI: Tatal atacatorului din Tunisia: Extremistii “I-AU DISTRUS CREIERUL FIULUI MEU” 

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a semnalat ca au fost distruse sapte poduri peste Eufrat, in incercarea de a reduce capacitatea jihadistilor de a-si deplasa luptatorii si echipamentul.

AIN ISSA se afla pe soseaua importanta care leaga orasul sirian Alep de Mosul, in Irak.

Sursa foto: bbc.co.uk