Stat Islamic a revendicat decapitarea britanicului Alan Henning. Reactia lui David Cameron. VIDEO

Gruparea Stat Islamic a revendicat decapitarea ostaticului britanic Alan Henning. Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE a anuntat vineri ca gruparea jihadista Stat Islamic (SI) a revendicat executia prin decapitare a lucratorului umanitar britanic Alan Henning ca represalii la atacurile aeriene britanice contra SI in Irak. Foreign Office a anuntat ca verifica autenticitatea inregistrarii video cu decapitarea lui Henning, transmite Mediafax.

O inregistrare video intitulata “un nou mesaj catre America si aliatii sai”, realizata potrivit aceluiasi scenariu ca la decapitarile carora le-au devenit victime doi americani si un britanic, prezinta presupusa executie prin decapitare a lucratorului umanitar britanic Alan Henning.

Alan Henning, in varsta de 47 de ani, imbracat in aceeasi tinuta de culoare portocalie ca a victimelor precedente, spune o scurta fraza, dupa care calaul sau acuza Parlamentul britanic ca este responsabil de moartea sa.

“Uciderea brutala a lui Alan Henning de catre Stat Islamic arata cat de barbari si respingatori sunt teroristii”, a declarat premierul britanic David Cameron, adaugand ca gandurile sale merg catre sotia si copiii lucratorului umanitar.

Citeste si: Un ROMAN s-a alaturat gruparii teroriste STATUL ISLAMIC. VIDEO

“Alan a plecat in Siria pentru a transporta ajutor catre persoane de toate confesiunile si care aveau nevoie de acesta. Faptul ca a fost luat ostatic in momentul in care dorea sa ajute pe altii (…) si, acum, ca a fost asasinat arata ca perversitatea teroristilor din cadrul (gruparii) Stat Islamic este fara limite”, a adaugat premierul britanic.

Calaul, a carui voce este modificata electronic, vorbeste cu accent britanic si pare a fi acelasi care l-a asasinat pe ostaticul britanic David Haines, la mijlocul lui septembrie, potrivit SITE. 

La sfarsitul inregistrarii video, care dureaza numai un minut si 11 secunde, SI prezinta un alt ostatic american, Peter Kassig. 

Inregistrarea video care prezinta presupusa executie prin decapitare a lui Alan Henning inca nu a fost autentificata.

Citeste si: STRUCTURA IERARHICA a gruparii STAT ISLAMIC

Alan Henning este al patrulea ostatic occidental decapitat de SI in Siria, dupa jurnalistii americani James Foley, pe 19 august, si Steven Sotloff, pe 2 septembrie, si lucratorul umanitar britanic David Haines, pe 13 septembrie.

Un francez, Hervé Gourdel, a fost la randul sau decapitat in Algeria potrivit aceluiasi scenariu (inregistrare video difuzata pe 24 septembrie) de catre jihadisti care fac parte dintr-o grupare afiliata SI.

Alan Henning, un sofer de taxi originar din Manchester, tata a doi adolescenti, a fost rapit in decembrie anul trecut in timp ce transporta ajutor umanitar pentru o tabara de refugiati sirieni.

Citeste si: STAT ISLAMIC: OBAMA este “catarul evreilor” si KERRY un “mosneag necircumcis”. AUDIO

Peter Kassig, urmatorul ostatic amenintat cu uciderea de catre islamisti, este un fost membru al armatei americane care a luptat in Irak. in varsta de 25 sau 26 de ani, el a parasit armata in 2012, a plecat sa se stabileasca la Beirut dupa o casatorie esuata si a infiintat o asociatie umanitara, numita SERA (Special Emergency Response and Assistance).

Statele Unite si aliatii sai, intre care Marea Britanie, efectueaza zilnic raiduri aeriene asupra unor pozitii ale organizatiei teroriste Stat Islamic, care a cucerit vaste teritorii in Irak si in Siria.

“Este un nou exemplu clar al brutalitatii acestei grupari si tocmai din acest motiv presedintele a pus in aplicare o strategie pentru a slabi si distruge SI”, a declarat Lisa Moncao, consiliera presedintelui american Barack Obama in probleme legate de terorism, precizand ca verificari sunt in curs pentru a confirma autenticitatea acestei inregistrari video.

Inregistrarea video care prezinta presupusa executie prin decapitare a lui Alan Henning inca nu a fost autentificata.

Alan Henning este al patrulea ostatic occidental decapitat de SI in Siria, dupa jurnalistii americani James Foley, pe 19 august, si Steven Sotloff, pe 2 septembrie, si lucratorul umanitar britanic David Haines, pe 13 septembrie.

Foreign Office a anuntat ca verifica autenticitatea inregistrarii video cu decapitarea lui Henning

Guvernul britanic a anuntat vineri seara ca verifica autenticitatea inregistrarii video in care gruparea Stat Islamic (SI) revendica decapitarea lucratorului umanitar Alan Henning, “o noua crima dezgustatoare daca se confirma”, potrivit Foreign Office.

“Lucram urgent la autentificarea continutului (inregistrarii video). Daca se confirma, ar fi vorba de o noua crima dezgustatoare”, a anuntat Ministerul britanic de Externe intr-un scurt comunicat.

CITESTE SI: Rolul fiecarei tari din cadrul COALITIEI internationale contra gruparii STATUL ISLAMIC

“Oferim familiei tot sprijinul nostru. Ea a cerut sa fie lasata sa se manifeste in liniste in aceasta perioada foarte dificila”, a adaugat Foreign Office.

David Cameron condamna “uciderea brutala” a lucratorului umanitar britanic Alan Henning

Premierul britanic David Cameron a condamnat vineri seara “uciderea brutala a lui Alan Henning de catre Stat Islamic”, organizatia care a revendicat executarea prin decapitare a lucratorului umanitar intr-o inregistrare video difuzata putin mai devreme.

“Uciderea brutala a lui Alan Henning de catre Stat Islamic arata cat de barbari si respingatori sunt teroristii”, a declarat Cameron, adaugand ca gandurile sale merg catre sotia si copiii lucratorului umanitar britanic.