STAT ISLAMIC: Ostaticul britanic JOHN CANTLIE critica raidurile SUA in Irak intr-o inregistrare video

Gruparea Stat Islamic a difuzat o noua inregistrare video cu ostaticul britanic John Cantlie, in care acesta critica “strategia militara dezamagitoare si predictibila” a presedintelui Barack Obama in lupta impotriva organizatiei teroriste.

Inregistrarea, cea de-a treia in care apare ostaticul John Cantlie, a fost difuzata luni seara pe Internet si nu contine nicio referire la decizia Londrei de a participa la raidurile aeriene lansate de coalitia condusa de Statele Unite asupra pozitiilor detinute de gruparea terorista in Irak, ceea ce sugereaza ca imaginile au fost filmate inainte de ziua de vineri, cand Parlamentul britanic a aprobat decizia cu privire la ofensiva din Irak, relateaza The Independent, in editia on-line.

Raspunzand declaratiei presedintelui Barack Obama din 10 septembrie, ostaticul britanic critica modul in care Statele Unite “vor sa salveze singure lumea”, adaugand ca gruparea Stat Islamic saluta “intalnirea cu armata americana”.

CITESTE SI: O britanica antreneaza FEMEILE-KAMIKAZE din cadrul gruparii teroriste STAT ISLAMIC. FOTO

Ostaticul face, de asemenea, referire la Armata Siriana Libera, pe care o descrie drept “corupta si ineficienta” si adauga ca inarmarea rebelilor sirieni este inutila, in conditiile in care multi dintre acestia sunt in final luati ostatici de combatantii gruparii Stat Islamic. In ceea ce priveste raidurile aeriene lansate de SUA in Irak, John Cantlie afirma ca acestea sunt utile impotriva unor tinte precise, insa nu asigura preluarea controlului in teren.

Aceasta este cea de-a treia inregistrate difuzata de gruparea Stat Islamic in care apare jurnalistul britanic John Cantlie, care a fost rapit de doua ori in Siria, prima data in iulie 2012, cand a fost incatusat si legat la ochi pentru o saptamana, reusind sa scape cu ajutorul Armatei Siriene Libere. El a revenit in Siria in noiembrie 2012, cand a fost luat ostatic pentru a doua oara.

CITESTE SI: IMAGINI in PREMIERA din orasul RAQQA, cartierul general al gruparii STAT ISLAMIC. VIDEO 

Gruparea Stat Islamic a ucis prin decapitare pana acum trei ostatici occidentali – jurnalistii americani James Foley si Steven Sotloff si lucratorul umanitar britanic David Haines – si a amenintat ca urmatoarea victima va fi voluntarul britanic Alan Henning.

Statele Unite si aliatii lor arabi au lansat pentru prima oara, saptamana trecuta, raiduri aeriene asupra unor pozitii ale gruparii Stat Islamic in provincia siriana Rakka, din nordul Siriei. Incepand din 8 august, organizatia terorista este bombardata de armata americana in Irak.

Sursa foto: TELEGRAPH.CO.UK