STAT ISLAMIC s-a DEZLANTUIT : Vom cumpara ARME NUCLEARE si vom face ceva EPIC

Membrii gruparii teroriste STAT ISLAMIC (SI) au transmis, prin intermediul celui mai recent numar al revistei de propaganda Dabiq, ca organizatia se extinde atat de rapid incat ar putea cumpara prima ARMA NUCLEARA in decurs de un an.

In articol se arata ca STAT ISLAMIC a evoluat, de la “cel mai exploziv grup islamic din lumea moderna”, la “cea mai exploziva miscare islamica pe care a vazut-o vreodata lumea moderna”, in mai putin de 12 luni, scrie Belfast Telegraph.

CITESTE SI: STAT ISLAMIC a preluat controlul TOTAL asupra orasului antic PALMIRA

De asemenea, in revista se mai arata ca grupari militante islamiste precum BOKO HARAM au fagaduit supunere celor de la STAT ISLAMIC, unind astfel regiunile Orientului Mijlociu, Africii si Asiei pentru a crea o miscare globala.

Articolul pretinde ca alinierea acestor grupuri a avut loc, deoarece militantii islamisti au capturat “tancuri, lansatoare de rachete, sisteme de racheta si sisteme antiaeriene”, inainte de a se orienta catre ARME mai extreme care nu se afla deocamdata in posesia grupului, precum cele NUCLEARE.

“STAT ISLAMIC are miliarde de dolari in banca, astfel incat au cerut wilayah-ului (autoritatea, conducerea – n.red.) din Pakistan sa cumpere dispozitive nucleare prin intermediul traficantilor de arme cu legaturi cu oficialii corupti din regiune”, se precizeaza in articol.

Si, cu toate ca islamistii admit ca un asemenea scenariu este unul indepartat, lanseaza si un avertisment pentru lumea occidentala: “Este suma tuturor temerilor agentiilor de informatii occidentale si este infinit mai posibil astazi decat era in urma cu doar un an”.

CITESTE SI: Comandant al Gruparii STAT ISLAMIC, ucis intr-un raid al TRUPELOR AMERICANE in SIRIA 

De asemenea, STAT ISLAMIC sustine ca un atac impotriva Americii “ar ridiculiza atacurile din trecut”: “Cu cat mai multe grupuri promit supunere, cu atat devine mai posibil sa ducem la indeplinire ceva cu adevarat EPIC”.

Finantele gruparii au fost estimate la doua miliarde de dolari, cu toate ca este imposibil de verificat la cati bani are acces efectiv STAT ISLAMIC.

Sursa foto: bbc.co.uk