Statele din UE nu au ajuns la un acord pe tema SANCTIUNILOR impotriva RUSIEI

Tarile europene nu au ajuns la un acord, miercuri, cu privire la punerea in aplicare a unor noi SANCTIUNI decise saptamana trecuta impotriva RUSIEI, o noua reuniune a ambasadorilor celor 28 de state membre fiind convocata pentru joi la Bruxelles, a anuntat o sursa europeana, potrivit Mediafax.

Ambasadorii “se vor reuni din nou maine pentru a continua discutia cu privire la sanctiuni, ceea ce va permite o noua evaluare a situatiei de pe teren in Ucraina şi “consultari suplimentare”, a afirmat aceasta sursa.

Citeste si: RUSIA avertizeaza UE: Vom REACTIONA in caz de noi SANCTIUNI

Comisia Europeana anunta marti ca UE va decide miercuri daca va aplica sau va suspenda noile SANCTIUNI economice adoptate impotriva RUSIEI.

In acelaşi timp insa era invocata posibilitatea ca statele membre, dintre care multe se tem de o repercusiune a sanctiunilor asupra economiilor lor sau le considera inoportune dupa acordul de incetare a focului, sa işi acorde mai mult timp.

Citeste si: UE ar putea reveni asupra sanctiunilor impuse Rusiei, daca armistitiul din Ucraina este respectat

Pachetul de noi SANCTIUNI asupra caruia s-a convenit luni prevede in special restrangerea accesului la pietele de capital pentru marile companii petroliere şi de aparare ruseşti. Detaliile nu vor fi facute publice decat in cazul in care se va decide punerea lor in aplicare.

Sursa foto: evz.ro