Statele Unite au blocat accesul Europei la tratamentul pentru coronavirus cu Remdesivir

Administrația Trump a blocat accesul Europei la tratamentul pentru coronavirus cu Remdesivir după ce Statele Unite au cumpărat toate stocurile disponibile pentru următoarele trei luni, informează The Guardian.

„SUA au preluat accesul la cea mai mare parte a distribuţiei acestui medicament, deci nu există nimic pentru Europa”, a spus dr. Andrew Hill, într-o declaraţie la Universitatea Liverpool, mai notează The Guardian.

„Preşedintele Trump a încheiat o afacere uimitoare pentru a asigura americanilor acces la primul tratament autorizat pentru Covid-19. În măsura posibilităţilor, dorim să ne asigurăm că orice pacient american care are nevoie de Remdesivir îl poate primi. Administraţia Trump face tot ce îi stă în putere pentru a afla mai multe despre tratamentele care să salveze viața  pacienţilor Covid-19 şi pentru a asigura accesul la acestea pentru poporul american”, a declarat secretarul american pentru sănătate, Alex Azar, conform sursei citate.

Citește și: Cât costă un tratament cu Remdesivir, medicamentul împotriva coronavirusului

Remdesivir este primul medicament aprobat de autorităţile din SUA şi Europa pentru a trata Covid-19, este produs de Gilead Sciences şi și-a dovedit eficiența în recuperarea mai rapidă a pacienților cu coronavirus.  Au fost consumate deja primele 140.000 de doze, furnizate pentru studiile medicale din întreaga lume. Administraţia Trump a cumpărat acum peste 500.000 de doze, ceea ce reprezintă toată producţia Gilead pentru iulie şi 90% din august şi septembrie, mai scrie The Guardian.

Sursa foto: BBC