Statele Unite denunta accentuarea islamofobiei si antisemitismului

In raportul exhaustiv al Departamentului de Stat pentru 2012, secretarul de Stat John Kerry (foto) a criticat si reprimarea aripilor minoritare ale Islamului in tarile musulmane, dar si cea a grupurilor religioase din Asia, in special in China.

Statele Unite ale Americii s-au declarat alarmate de o crestere accentuata a islamofobiei in Europa si a antisemitismului in lume, in acest raport anual. “Libertatea religioasa nu este o inventie americana. Este o valoare garantata de Constitutia noastra si inradacinata in toate inimile. Libertatea de a profesa si de a practica credinta sa, de a crede sau de anu crede, de a-si schimba religia, este un drept natural pentru toate fiintele umane si aceasta este ceea ce credem” a declarat Kerry jurnalistilor.

“Retorica si actiunile antimusulmane au sporit in mod clar, mai ales in Europa si Asia. Restrictiile guvernamentale, care corespund deseori unei animozitati a societatii, au avut drept consecinte acte antimusulmane ce au afectat viata de zi cu zi a unui numar mare de credinciosi” se mai arata in acest raport.

Antisemitismul ingrijoreaza Statele Unite, acest flagel continuand sa se extinda in lume, fie ca este vorba de negarea sau glorificarea Holocaustului sau de opozitia fata de politica israeliana pentru a justifica acest curent evident. Washingtonul arata cu degetul responsabilii guvernamentali sau religiosi din Venezuela, Egipt, Iran, Ucraina si Rusia pentru declaratiile sau actiunile lor antisemite.

Sursa foto: cnn.com