Statele Unite vor sa primeasca 10.000 de imigranti sirieni in urmatorul an

Presedintele american, BARACK OBAMA, a ordonat pregatirea unui plan pentru primirea in Statele Unite a cel putin 10.000 de refugiati sirieni, anunta Casa Alba.

Cifra reflecta o ”crestere semnificativa” a angajamentului SUA de a accepta refugiati din Siria, tara lovita de un razboi civil, si de a le asigura nevoile de baza, a precizat secretarul de presa Josh Earnest. 

Statele Unite vor gazdui mai multi refugiati sirieni pe teritoriul lor, a anuntat miercuri si secretarul de stat John Kerry, o schimbare de pozitie din partea Washingtonului, care s-a limitat pana acum la circa 1.500 de sirieni primiti din 2011. 

CITESTE SI: ALERTA in UNGARIA: Guvernul vrea instalarea STARII de URGENTA, din cauza intensificarii afluxului de refugiati

“Tocmai m-am intalnit cu membrii Congresului. Ne-am angajat sa crestem numarul (de refugiati sirieni) pe care ii vom primi. Analizam cu atentie numarul exact pe care il putem gestiona”, a declarat miercuri seful diplomatiei americane la iesirea dintr-o reuniune la Capitol Hill privind dosarul imigrantilor si refugiatilor din Europa. 

CITESTE SI: JUNCKER A PREZENTAT SCHEMA DE DISTRIBUIRE A REFUGIATILOR IN UE. ROMANIA A AFLAT CATI IMIGRANTI VA PRIMI. UPDATE

BARACK OBAMA a decis deblocarea a patru miliarde de dolari, in cadrul anului bugetar 2015-2016, pentru pregatirea agentiilor federale specializate in primirea refugiatilor.

 Sursa foto realitatea