STATIONAREA DE ARMAMENT si Forte NATO pe teritoriul Romaniei a fost APROBATA de Guvern

Proiectul de lege ce prevede STATIONAREA, desfasurarea de operatiuni si tranzitul fortelor armate straine pe teritoriul Romaniei a fost aprobat joi de Guvern, potrivit B1.ro, care citeaza Mediafax.

Astfel proiectul modifica Legea 291/2007, care interzicea intrarea, stationarea, desfasurarea de operatiuni sau tranzitul fortelor armate straine pe teritoriul Romaniei.

Ministrul Apararii, MIRCEA DUSA, a aratat ca proiectul are nevoie si de avizul CSAT.

Citeste si: PONTA, dupa intalnirea cu BREEDLOVE: Romania este dispusa sa gazduiasca orice capabilitati decide NATO

“Este pentru comandamente si pentru prepozitionarea de materiale ale NATO. Trebuie sa obtinem si avizul CSAT”, a declarat MIRCEA DUSA.

Domeniile acoperite de proiect fac referire, in principal, la prepozitionarea unor produse militare, echipamente si materiale din inzestrarea fortelor armate straine, insotite, dupa caz, de personalul de deservire, adaptarea procedurilor privind trecerea frontierei de stat a Romaniei la nevoile de instruire, optimizarea modalitatii de acordare a sprijinului natiunii gazda, in contextul efortului de aparare colectiva, adaptarea procedurilor de infiintare sau dislocare a unor comandamente, entitati sau elemente sau structuri multinationale la cerintele impuse de efortul de aparare colectiva sau in vederea punerii lor la dispozitia NATO.

Citeste si: AMBASADORUL RUSIEI la Bucuresti, OLEG MALGINOV, CRITICA ROMANIA

Sursa foto: economica.net