Statiunea balneara Ocna Sibiului nu mai poate trata niciun turist

Baza de tratament de la Ocna Sibiului, apartinand unui om de afaceri din Sibiu, a intrat in insolventa. Singura baza de tratament din statiunea balneara Ocna Sibiului a fost evaluata la 3,9 milioane de euro si va fi scoasa la vanzare.

Ca urmare a intrarii in insolventa a bazei de tratament apartinand afaceristului Ilie Gradinar, niciun turist nu se mai poate trata la statiunea balneara in timpul iernii.

Din cele peste 30 de statiuni balneo-climaterice din Romania, doar la Ocna Sibiului si la Sovata se trateaza natural anumite afectiuni reumatismale, dermatologice si ginecologice.

“Nu se mai poate face tratament iarna, in Ocna Sibiului, din cauza ca noi am intrat in insolventa. Doar la noi si la Sovata se puteau trata natural unele afectiuni ginecologice, pentru femei. Complexul se va vinde. A fost evaluat la 3,9 milioane de euro, insa valoarea reala e de 9 milioane de euro. Toata lumea intra in somaj incepand de azi, insa noi vrem sa facem o conservare, ramanem trei care sa ne ocupam de complex. Practic, depindem de banca, creditorul fiind BCR”, a precizat  Daniela Vlad, sefa Complexului Ocna Sibiului, citata de Agerpres.

Complexul a fost complet renovat de Ilie Gradinar, in interior aflandu-se un bazin roman, cu apa sarata naturala, adusa pe sub statiune, printr-o teava, chiar din Lacul Brancoveanu si unde bolnavii se puteau trata natural si iarna.

Foto: romanideafara.xhost.ro