Statiunea Mamaia, gazda perfecta a turismului de weekend

Statiunea Mamaia este cea mai importanta destinatie turistica estivala a Romaniei fiind pozitionata in nordul municipiului Constanta. Datorita noilor blocuri de locuinte construite in ultimii ani, statiunea a devenit un cartier al orasului, facand legatura cu o alta localitate componenta a zonei metropolitane Constata, orasul Navodari.

Mamaia reprezinta practic o fasie de 300 metri intinsa intre malul Marii Negre si lacul Siutghiol, numit de localnici Ghiolul Mare. Partea dinspre mare cuprinde o plaja cu latimea cuprinsa intre 50 si 200 de metri, de-a lungul careia activeaza, in general pe timp de sezon estival, majoritatea hotelurilor, restaurantelor si cluburilor din statiune.

In acest moment Mamaia nu atrage un numar considerabil de turisti straini, insa romanii asigura un flux constant in statiune, pe timp de vara, majoritatea alegand locatia pentru plaja dar si pentru viata de noapte deosebit de dinamica.

Distanta relativ mica fata de Capitala si fata de principalele orase din S-ul si SE-ul Romaniei, completata de numarul impresionant de cluburi si baruri, au dus la consacrarea termenului de „turism de week-end”, in finalurile de saptamana din lunile iulie si august, media turistilor ajunsi in Mamaia fiind de 50.000.

In aceste conditii, numarul unitatilor de cazare creste constant, statiunea gazduind in acest moment, peste 100 de hoteluri, pensiuni si vile.