Statul a publicat, in PREMIERA, lista ACHIZITIILOR PUBLICE de SISTEME IT din perioada 2011-2015

Situatia ACHIZITIILOR PUBLICE atribuite in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) a fost publicata de statul roman, marcand astfel o premiera. Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei a postat lista pe site-ul sau, ca o dovada de crestere a transparentei.

ACHIZITIILE PUBLICE cuprinse in aceasta statistica au avut loc in perioada 2011-2015. Cel mai mare contract are valoarea de 275.647.971,42 de lei. Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor este beneficiarul. Institutia a dat acesti bani din fonduri europene, in 2014, pentru un sistem de management al apelor.

Contractul a fost atribuit unei asocieri de firme: Dimar SRL, Expert One Research, Rokura SRL si UTI Group. Tot acest minister a mai avut un contract cu o valoare semnificativa, de 134.502.207,95 lei, acordat in acelasi an pentru realizarea cadrului institutional modular de procesare a informatiei vehiculate prin intermediul Programului Operational Sectorial Mediu.

Firmele care au furnizat serviciul au fost Romtelecom (in prezent Telekom Romania Communicatios), Bull Romania, Expert One Research, Deloitte Audit si Insoft Develpment & Consulting. O alta valoare semnificativa a avut si contractul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, anume 129.255.249 de lei, bani acordati pentru contractarea serviciilor de mentenanta, extindere si dezvoltare a sistemului sau informatic.

De asemenea, Imprimeria Nationala a dat 87.636.000 de lei pentru “Achizitia de servicii privind solutia informatica de implementare a cardului national de asigurari sociale de sanatate”.

Si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate se afla in top, cu un contract pentru “Servicii pentru implementarea sistemului informatic integrat ‘Sistemului national Dosarul electronic de sanatate'”, valoarea fiind de 81.743.927 de lei, in timp ce Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a dat 31,344,270 de lei pentru “servicii de mentenanta, extindere si dezvoltare a sistemului informatic”.

Portalul electronic pentru simplificarea procesului de obtinere a vizelor a costat Ministerul Afacerilor Externe 16.476.816 de lei, bani proveniti din fonduri europene, in timp ce Ministerul de Interne a incheiat un contract de 10.389.045 de lei pentru sistemul de gestionare a situatiilor de criza.

DOCUMENTUL IL POTI CONSULTA AICI.

Sursa foto: jurnalul