STATUL ISLAMIC a atacat orasul sirian Kobane

Grupul TERORIST STAT ISLAMIC (SI) a lansat luni seara o noua ofensiva in orasul kurd sirian Kobane, dupa ce a comis doua atacuri SINUCIGASE cu masina-capcana in nordul localitatii, a anuntat un ONG.

“Imediat dupa ce au comis doua atacuri SINUCIGASE, combatantii JIHADISTI au lansat o ofensiva pe toate fronturile din oras in directia zonelor care se afla in continuare sub control kurzilor”, a declarat directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane.

Citeste si: CANADIAN SUSPECT DE TERORISM, UCIS DE POLITIE

OSDO a precizat ca in jurul orei 20.00 GMT (23.00, ora Romaniei), in cel de-al treilea oras ca marime din Siria aveau loc lupte violente.

ONG-ul a adaugat ca nu poate oferi in acest moment un bilant al atacurilor SINUCIGASE.

Localitatea Kobane este deja timp de o luna scena a unei vaste ofensive din partea gruparii SI, care incearca sa ocupe orasul, pentru a-si asigura controlul asupra unei vaste zone de la frontiera turco-siriana.

JIHADISTII au intrat in oras pe 6 octombrie, dar in prezent controleaza doar jumatate din acesta, potrivit OSDO.

Citeste si: STAT ISLAMIC ANTRENEAZA PILOTI CU AJUTORUL UNOR AVIOANE CAPTURATE DE LA ARMATA SIRIANA

STATUL ISLAMIC se confrunta cu o rezistenta puternica din partea combatantilor kurzi, carora armata americana le-a parasutat duminica, pentru prima data, armament, munitie si material medical. Aceste echipamente au fost furznizate de catre autoritatile kurde din Irak.