STATUL ISLAMIC a revendicat ATENTATUL SANGEROS de la NISA

Organizatia jihadista STATUL ISLAMIC a revendicat, sambata dimineata, ATENTATUL SANGEROS petrecut cu ocazia Zilei Nationale a Frantei la NISA si soldat cu 84 de morti si zeci de raniti, 18 DINTRE ACESTIA ZBATANDU-SE INTRE VIATA SI MOARTE, anunta AFP.
 
“Autorul operatiunii este un soldat al STATULUI ISLAMIC. El a executat aceasta operatiune ca raspuns pentru cetatenii tarilor din coalitia care lupta impotriva STATULUI ISLAMIC“, a anuntat agentia de stiri Amaq, apropiata de ISIS, citand “surse de securitate” informeaza LE FIGARO.

Conform unei surse apropiate anchetei, contactate de publicatia citata, ministrul de Interne a luat act de revendicare, dar asteapta autentificarea ei. Din informatiile de pana acum reiese ca politia nu a putut identifica nici cel mai mic element care sa faca legatura intre autorul MASACRULUI de la NISA si STATUL ISLAMIC, asa cum procedeaza de obicei teroristii care aleg sa moara ca “martiri”.

CITESTE SI: CINE SUNT ROMANII RANITI IN ATACUL DE LA NISA. FOTO IN ARTICOL

De altfel, ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a fost intrebat vineri de un jurnalist al postului TF1 daca poate face o legatura intre ATENTATULUI TERORIST de la NISA si islamism, iar raspunsul sau a fost “Nu”, conform AFP. In plus, gruparea terorista STAT ISLAMIC a dezmintit in prima instanta ca ar avea o legatura cu ATACUL TERORIST de la NISA, dar l-a felicitat pe autorul ei.

Pe de alta parte, tatal criminalului a declarat ca acesta avea probleme psihice, era instabil si deseori violent. Totusi, el a precizat ca fiul sau nu ar fi manifestat pana acum tendinte extremiste. Atacatorul era de origine tunisiana si se mutase in Franta de 4 ani. Politia franceza a retinut patru suspecti in acest caz.

Sursa foto: le matin