STATUL ISLAMIC antreneaza COPII SINUCIGASI intr-o TABARA SPECIALA

STATUL ISLAMIC antreneaza COPII SINUCIGASI intr-o TABARA SPECIALA, sustine un baietel care trebuia sa produca un atac pe un stadion din Irak. Mahmoud Ahmed a declarat pentru Sky News ca a fost antrenat alaturi de alti zeci de copii intr-o TABARA SPECIALA.

El a fost arestat in luna august, iar in fotografiile realizate atunci se observa cum baiatul este confuz si ingrozit cand fortele de securitate ii scot vesta exploziva. In varsta de 15 ani, Mahmoud Ahmed se afla acum intr-un centru de detentie pentru minori acuzati de terorism.

“Ne-au invatat cum sa folosim un Kalasnikov si mitraliera PKC. Erau patru barbati mai in varsta care ne invatau despre Rai si chestii de genul asta. 24 de ore pe zi ne predau despre asta. Eram 60 de baieti, nascuti din 2002 incoace”, a spus Mahmoud Ahmed, care pare mai mic de 15 ani.

Baiatul a adaugat ca militantii ii speriau aratandu-le filme cu decapitari. Nu este foarte clar ce se va intampla cu Ahmed, dar foarte probabil va sta multa vreme in inchisoare. Intrebat daca e constient de ceea ce a facut, baiatul a raspuns: “Cand am ajuns la tinta am stiut ca am gresit. Cand am vazut copiii mici am stiut imediat ca este gresit”.

Mahmoud Ahmed a spus ca dupa ce a realizat greseala pe care avea sa o comita s-a intors si i-a transmis superiorului sau, dar acesta l-a trimis inapoi spunandu-i ca este un ordin de la Abu Islam, un comandant al STATULUI ISLAMIC.

“M-am intors in jurul stadionului si m-au prins”, a spus baiatul. Oficialii kurzi au dezvaluit pentru Sky News ca mii de copii din Irak si Siria sunt exploatati de STATUL ISLAMIC pentru a lupta in linia intai a frontului si sa comita atacuri sinucigase si ca unii dintre ei au chiar noua ani.

Sursa traducere: Ziare.com