STATUL ISLAMIC dezvaluie cum i-a ajutat TURCIA pe JIHADISTI

KERIM AMARA (foto), unul dintre comandantii STATULUI ISLAMIC (ISIS), a fost luat prizonier de catre fortele kurde din Siria si a facut dezvaluiri despre cum i-ar fi ajutat TURCIA pe militantii ISIS.

Un corespondent Sputnik din TURCIA i-a luat un interviu tunisianului in varsta de 31 de ani si sustine ca a aflat detalii despre rolul Turciei in razboiul jihadistilor. KERIM AMARA s-a alaturat STATULUI ISLAMIC  in 2013, devenind comandant al organizatiei teroriste. AMARA a fost capturat in 2015 de catre fortele kurde.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC A EXECUTAT PESTE 2.000 DE CIVILI IN 18 LUNI IN SIRIA

Dupa ce a luptat timp de un an in Ramadi de partea STATULUI SLAMIC, AMARA a fost trimis in Alep, unde s-a batut cu Armata Siriana Libera mai bine de doua luni. Ulterior a ajuns in Kobani, unde a si fost capturat. Povestind despre activitatea sa la comanda ISIS, KERIM AMARA a aratat ca TURCIA a ajutat RETEAUA JIHADISTA sa isi gaseasca noi membri.

“Cat timp am luptat pentru DAESH (STATUL ISLAMIC – n.red.), nu am auzit niciodata ca TURCIA sa impiedice procesul de accesiune a noilor membri. Din contra, ni s-a spus mereu ca TURCIA sustine DAESH si o ajuta”, a declarat KERIM AMARA. Acesta a vorbit si despre eliberarea a 49 de angajati ai Consulatului Turciei din Mosul, care au fost tinuti in captivitate timp de 101 zile de catre militantii STATULUI ISLAMIC.

In vara anului 2015, presa turca a relatat ca 49 de ostatici au fost eliberati in schimbul a 180 de membri DAESH, care in acel moment erau incarcerati in inchisori din TURCIA. Conducerea turca nu a negat oficial aceasta informatie. KERIM AMARA a precizat ca a fost implicat personal in schimbul de prizonieri, pentru ca in momentul respectiv se afla in Irak.

CITESTE SI: PENTAGONUL A CONFIRMAT CA ZECE LIDERI AI ISIS, INCLUSIV ISLAMISTI IMPLICATI IN ATENTATELE DIN PARIS, AU MURIT

“I-am dat Turciei angajatii consulatului din Mosul, iar TURCIA i-a eliberat in schimb pe oamenii nostri. Operatiunea a fost organizata de serviciile secrete”, a mentionat el. Potrivit lui KERIM AMARA, STATUL ISLAMIC a vandut petrol Turciei si Irakului, iar in schimb a primit alimente de la Turcia si Arabia Saudita.

“In timpul ciocnirilor din Kobani, comandantul nostru a vizitat deseori TURCIA. De acolo a adus mancare si ale produse. Unii dintre comandantii DAESH erau de oricine turca”, a notat KERIM AMARA.

Sursa foto: bbc