STATUL ISLAMIC PIERDE TEREN! ISIS a fost deposedat de un ORAS IMPORTANT

Rebelii sirieni sustinuti de Turcia au cucerit duminica orasul DABIQ, situat in apropiere de frontiera turco-siriana, care se afla sub controlul DAESH. “Rebelii au cucerit DABIQ, dupa retragerea din localitate a jihadistilor din cadrul gruparii STATUL ISLAMIC”, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, ONG cu sediul in Marea Britanie, care dispune de o vasta retea de surse in Siria, relateaza AFP, citata de News.ro.

Directorul Observatorului, Rami Abdel Rahmane, a precizat ca rebelii au cucerit, de asemenea, localitatea Soran. Una dintre gruparile rebele, Uniunea Fastaqim, a confirmat ca orasul DABIQ a fost cucerit “in urma unor confruntari violente cu STATUL ISLAMIC“. Potrivit Anadolu, noua rebeli au fost ucisi, iar alti 28 au fost raniti in confruntari care au avut loc sambata.

DABIQ reprezinta un simbol puternic pentru organizatia STATUL ISLAMIC, din cauza unei profetii sunnite care afirma ca acesta va fi locul ultimei batalii dintre crestini si musulmani, dupa care va urma sfarsitul lumnii. Profetia spunea insa si ca jihadistii ISIS vor castiga. In realitatea, orasul are o valoare militara neglijabila, in comparatie cu alte obiective strategice aflate sub controlul STATULUI ISLAMIC, precum orasul Raqqa din Siria sau Mosul din Irak.

DABIQ este, de asemenea, numele revistei online, in limba engleza, a STATULUI ISLAMIC. Intre timp, in vreme ce presedintele turc promite sa “elibereze” Siria, reuniunea de urgenta pe tema crizei din Siria, abia incheiata, a fost un esec total.

Sursa foto: BBC