STATUL ISLAMIC (SI): atacul din Tunisia a vizat “CUIBURI ALE DESFRANARII si VICIULUI”

Gruparea extremista sunnita STATUL ISLAMIC (SI) a revendicat intr-un comunicat dat publicitatii pe conturi jihadiste de Twitter atentatul sangeros comis vineri intr-un hotel din apropiere de SOUSSE, in TUNISIA, potrivit AFP.

“Soldatul califatului, Abu Yahya al-Qayrawani, a reusit sa isi indeplineasca scopul in hotelul Imperial”, omorand aproape 40 de persoane, “in mare majoritate cetateni ai statelor ALIANTEI CRUCIATE care LUPTA IMPOTRIVA CALIFATULUI”, afirma documentul.

Textul mentioneaza ca atacul a vizat “CUIBURI ALE DESFRANARII, VICIULUI SI APOSTAZIEI din orasul Sousse” si aceasta “in pofida masurilor de securitate intarite in jurul acestor cuiburi vizate pe plaja Kantaoui”.

Atacul comis de un individ inarmat contra hotelului Riu Imperial Marhaba la Port el Kantaoui, la 140 de kilometri sud de Tunis si la periferia orasului Sousse, a facut 38 de morti, potrivit unui bilant inca provizoriu.

CITESTE SI: ATAC ARMAT TUNISIA: BILANTUL PROVIZORIU a ajuns la 37 de MORTI si 36 de RANITI. Cine este AUTORUL ATENTATULUI. UPDATE 

Atentatul, cel mai grav din istoria recenta a unei tari, a lovit o tara care se confrunta cu cresterea amenintarii jihadiste dupa revolutia din 2011. El a avut loc la trei luni dupa atacul sangeros contra muzeului Bardo din Tunis (22 de morti, dintre care 21 de turisti), revendicat de SI.

Potrivit autoritatilor, teroristul se numeste Seifeddine Rezgui, un tanar tunisian originar din Gaafour (nord-vest), student la Kairouan (centru). El nu avea antecedente penale.

 *sursa foto: twitter