Statul ROMAN a CHELTUIT o gramada de bani cu procesul lui DAN VOICULESCU

Procesul lui DAN VOICULESCU nu a fost deloc ieftin pentru statul roman. Aproape 200.000 de lei ar fi costat, in total, anchetarea, judecarea si condamnarea omului de afaceri, informeaza Digi24.

Cea mai costisitoare a fost etapa judecarii, fie ca este vorba de judecarea de la Tribunalul Bucuresti sau de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pentru aceasta faza a procesului statul a cheltuit 105.000 de lei, cate 7.000 de lei pentru fiecare inculpat din dosar. Acesti bani s-au dus pe citatii, hartii si expertize.

CITESTE SI: Topul CONDAMNARILOR demnitarilor din ultimii 25 de ani 

Pentru ancheta facuta de procurorii anticoruptie statul a cheltuit 6.500 de lei.

Cand dosarul ICA a ajuns pe masa magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti s-au cheltuit 4.000 de lei pentru cinci inculpati, ale caror au fost respinse, ceea ce inseamna acesti bani se vor intoarce la stat si cate 500 de lei pentru ceilalti zece inculpati, pentru ca apelurile au fost admise, ceea ce inseamna ca statul va pierde aceste sume de bani, noteaza Digi24.

CITESTE SI: DAN VOICULESCU a REFUZAT mancarea si apa din penitenciar 

Insa, se vor intoarce la stat 7 milioane de euro, bani care vor ajunge la Ministerul Agriculturii si vor fi platiti de toti inculpatii din acest dosar.

De asemenea, mai multe terenuri, imobile si bunuri au fost confiscate. In ceea ce-l priveste pe Dan Voiculescu au fost confiscate 3,6 hectare de teren si cladirile din Baneasa, inclusiv sediile televiziunilor ce apartin trustului Intact, un apartament din Bucuresti si sumele pe care acesta le avea in conturi. 

Sursa foto: economica.net